Wanneer je ‘ja’ hebt gezegd tegen dé man, is het tijd om ‘ja’ te gaan zeggen tegen dé jurk. Ik geef je  handige tips voor het kopen van je trouwjurk.

Begin op tijd met het zoeken naar je trouwjurk

In november vorig jaar vond ik dus dé jurk. Inmiddels heb ik hem al een tijdje hier in huis hangen en ik kan niet wachten om het hele ensemble aan te trekken. Voor nu moet ik echter toch nog een paar maanden geduld hebben, maar deel ik alvast mijn tips voor het zoeken, vinden én passen van je trouwjurk. Ik kan me trouwens zo voorstellen dat jij nu zeer, zéér teleurgesteld bent dat je hier alleen maar de hoes ziet hangen, maar je snapt; het moet een grote verrassing blijven voor mijn allerliefste verloofde.Stress is het laatste wat je wilt in de periode voor jullie grote dag. Begin dus op tijd. Wat is ‘op tijd’? Gemiddeld is zeven tot negen maanden een goed uitgangspunt. Ik kocht mijn jurk vorig jaar november en wij trouwen in juli. Begin dus op tijd met plannen en zorg ervoor dat je ook op tijd gaat beginnen met het zoeken naar je trouwjurk. Vaak hebben trouwjurken een paar maanden levertijd. Bovendien vormt de jurk natuurlijk ‘je basis’. Heb je namelijk de jurk, dan ben je er nog niet! Je wilt natuurlijk nog lingerie, schoenen, sieraden en make-up en normaal gesproken zoek je dat allemaal uit zodat het helemaal matchy matchy is met je trouwjurk. Bovendien moet een jurk vaak vermaakt worden, ook dat kost weer tijd. En vergeet je aanstaande niet! Normaal gesproken zoekt hij zijn outfit uit naar aanleiding van jouw ‘hints’ over je jurk. Die lieve André van mij loopt bijvoorbeeld al maanden rond met een stukje stof van mijn trouwjurk in zijn portemonnee. Hij moet namelijk nog een overhemd kopen.

Vergeet die ‘onbereikbare’ trouwjurken

Wanneer je een trouwjurk gaat kopen, is het slim om je eerst alleen te oriënteren in verschillende bruidsmodezaken. Dit was een tip die ik kreeg van onze weddingplanner uit Frankrijk. Waarschijnlijk zullen de meeste vrouwen hun trouwjurk in een winkel kopen, en niet online. In de meeste winkels moet je een afspraak maken, maar het kan absoluut geen kwaad om, voordat je dat doet, even de sfeer te proeven in een winkel. Hoe ‘voelt’ het daar voor jou? En, dat vind ik zelf heel belangrijk, hoe is het verkopend personeel? Een trouwjurk uitzoeken en passen kun je gewoon niet alleen. Het personeel moet je daarbij helpen, maar je moet wel een ‘klik’ hebben met zo iemand. Voordat je dus daadwerkelijk een afspraak maakt, kan het dus zinvol zijn om gewoon eens even vrijblijvend naar binnen te wandelen. Nog een héél belangrijke tip, voorkom frustratie en teleurstellingen door (alleen!) op de ‘verkeerde plekken’ naar trouwjurken te zoeken. Eén van die ‘verkeerde’ plekken is wat mij betreft Pinterest. Prachtig hoor, al die maatjes 34, magische en sprookjesachtige settings en jurken waar je nog net niet van gaat kwijlen, maar de kans dat je die specifieke jurken echt kunt vinden én betalen, is gewoon heel klein. Ga liever in (Nederlandse!) webshops naar trouwjurken zoeken om inspiratie op te doen. Als je dan een droomjurk tegenkomt, is deze jurk in ieder geval bereikbaar.

Zoek een trouwjurk uit die bij je figuur past

Je wilt natuurlijk graag dat je trouwdag één van de mooiste dagen van jullie leven gaat worden. De manier waarop je er uitziet, speelt daar een super belangrijke rol bij. Zorg ervoor dat je een trouwjurk uitzoekt die echt bij jou en je figuur past. Ik heb bijvoorbeeld een appel-figuur en ik heb dus gekozen voor een A-lijn jurk die strak is van boven en wijd uitloopt naar beneden. Een A-lijn is een model jurk dat ik in het dagelijks leven ook graag draag. Hierin voel ik mij prettig en comfortabel. Wees verder eerlijk over wat je wel en niet wilt. Ik denk dat elke vrouw bepaalde dingen heeft die ze echt niet mooi vindt. Wees daar ook eerlijk in, en vooral tegen de persoon die je helpt in de winkel. Ik had bijvoorbeeld een paar heel specifieke dingen die ik persé niét wilde, namelijk veren, pailletten, korte mouwtjes en een strapless model. Laat je dus ook niet overhalen om trouwjurken te passen waarvan je bij voorbaat al weet dat ze niet ‘jouw ding’ zijn. Het is tenslotte jouw jurk.

Praktische zaken bij het kopen van een trouwjurk

Nog een paar praktische zaken die tijdens het passen handig zijn. Zorg voor goed passende en nette lingerie. Je wilt je in de eerste plaats mooi voelen in je jurk. Goede, mooie lingerie draagt er toe bij dat je jurk nog mooier / beter zit. Bovendien; je krijgt hulp bij het passen van je jurk. Ik kan me zo voorstellen dat je je een stuk comfortabeler voelt in fijne / praktische lingerie. Van tevoren ontharen is ook wel zo prettig. Zelf heb ik in de winkel een korset en een hoepelrok aangekregen en die heb ik uiteindelijk ook aangeschaft. Het hele ensemble zat gewoon perfect, ik voelde mij er goed in, en het zorgde ervoor dat mijn trouwjurk mooi aansloot. Draag niet te veel make-up. Ik was écht vreselijk zenuwachtig dat mijn make-up een jurk zou verpesten. Alle trouwjurken die ik gepast heb, gingen namelijk over mijn hoofd. Zorg er dus voor dat je niet te veel make-up draagt. Een haarelastiekje en deodorant zijn ook handig om bij je te hebben.

BEN JIJ GETROUWD?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

1 Comment

  1. Helaas is trouwen op dit moment de meest ver van mijn bed show die je maar kunt bedenken, maar toch vind ik het heerlijk om je trouwartikeltjes te blijven lezen! Ben súper benieuwd naar je jurk en eigenlijk je complete look.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.