Om voor thuis te blijven, deze.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

The paradise

Dit was echt mijn ultieme guilty pleasure van de afgelopen tijd. Hier moet je je man vér van vandaan houden. Clichés all over the place hier, maar als je net als ik een sucker voor kostuumdrama’s en trotse vrouwen met ambities hebt, is dit je ding. Het jaar 1875. In Londen wordt een uberchique warenhuis geopend, The Paradise. Denise gaat bij haar oom, die kledingmaker is, op bezoek, in de hoop dat hij haar van werk kan voorzien. Hij heeft zijn zaak pal tegenover het warenhuis. Zijn business is door de komst van The Paradise echter een financiële aderlating geworden, dus heeft Denise geen andere keus dan solliciteren bij de overburen. Ze wordt aangenomen op de afdeling ‘dameskleding’. In Moray vindt zij niet alleen een nieuwe werkgever, maar ook een échte charmeur, die nogal onder de indruk blijkt te zijn van de charmes én de ideeën van Denise. Het is liefde op het eerste gezicht, maar Moray staat op het punt om te trouwen met de rijke Katherine Glendenning, wiens vader een zeer belangrijke investeerder is in The Paradise. Misère alom natuurlijk. En Denise’s collega’s zijn ook al niet allemaal even blij met haar komst. Met The Paradise is het natuurlijk volop smullen van de meest bééldige kleding en decors, maar het is ook liefde, ambitie en rivaliteit alom. Oh, oh, oh, wat vond ik het jammer toen ik door het tweede seizoen heen was. Het zou zo maar kunnen dat ik deze nóg eens ga kijken.

Outlander

You’ll hate or you’ll love, love, LOVE it. Outlander begint in het jaar 1945, nét na de oorlog. Verpleegster Claire Randall gaat samen met haar echtgenoot Frank op (tweede) huwelijksreis naar Schotland. Tijdens deze reis wil historicus Frank onderzoek doen naar zijn voorvader Jonathan Randall, die kapitein in het Britse leger was. Een nogal berucht man, al weet Frank dat op dat moment nog niet. Tijdens deze reis bezoekt Claire op een dag een stenen cirkel. Wanneer zij de stenen aanraakt, reist ze plotseling tweehonderd jaar terug in de tijd. Ze komt terecht in het Schotland van 1743 waar ze oog in oog komt te staan met de voorvader van haar echtgenoot, die, laten we zeggen, iets minder eervol is dan haar man. Ze word uit zijn klauwen gered door een aantal hooglanders en ontmoet dan de Schotse James (Jamey) Fraser, die tot de McKenzie clan behoort. Ook hij heeft nogal een duistere geschiedenis met Jonathan Randall. James en Claire raken hartstochtelijk verliefd op elkaar. Maar Claire is, in het heden, officieel nog steeds getrouwd met de achterkleinzoon van de man die het op James voorzien heeft. Kiest Claire voor het hartstochtelijke en meer dan gepassioneerde maar onveilige bestaan dat James haar biedt in een tijd die zich tweehonderd jaar geleden afspeelt, of keert ze terug naar haar man Frank? Outlander is een serie vol spanning, bruut, keihard, hartstochtelijk en vol passie. De liefde van Jamey en Claire spat écht van het scherm af. De sfeer in de eerste aflevering is heel typerend voor de sfeer in de rest van de serie, dus je weet direct of het iets voor je is. Outlander staat absoluut in mijn top drie van favoriete series ooit. Mocht je nu nog geen Netflix hebben, want dat kan natuurlijk gewoon ook, kijk even hier voor een kortingscode van Mediamarkt. Bij Mediamarkt kun je de complete box van Outlander bestellen met alle twee de seizoenen. In het tweede seizoen ruilen Jamey en Claire het modderige en gewelddadige Schotland in voor het glamoureuze Parijs. Stuur je vent de deur uit, steek de kaarsen aan en trek lekker een warm vachtje over je heen. Dit is pas genieten!

Lucifer

Lucifer is de duivel, maar hij is het bewaken van de hel zat. Hij keert naar het bruisende Los Angeles waar hij nachtclub LUX opent. Op een zeker moment ontmoet hij rechercheur Chloe Decker en hij gaat haar helpen met het oplossen van moorden. Dit doet hij met behulp van zijn mysterieuze ‘gave’. Lucifer raakt echter gefascineerd door Chloe. Zij lijkt namelijk de énige vrouw die bestand lijkt te zijn tegen zijn charmes en andersom lijkt Lucifer ook niet onaangedaan door haar. Tom Ellis, die de rol van Duivel Lucifer speelt (en ja, hij draagt Prada!), is absoluut niet vervelend om naar te kijken, alhoewel de meeste mensen in de serie trouwens wel gephotoshopt lijken. Buiten dat, héél onderhoudend en met preciés de juiste dosis humor. Ik vond het tweede seizoen trouwens beter dan het eerste.

Ozark

Verrassend spannend, donker en écht eens wat anders. Een deal met een drugbaas loopt mis en financieel adviseur Marty ziet zijn zakenpartner voor zijn ogen vermoord worden. Marty voorkomt een kogel door zijn éigen hoofd door drugsbaas Del Rio wijs te maken dat hij in staat is om miljoenen dollars wit te wassen aan de Lake of the Ozarks. Om zijn eigen leven en dat van zijn gezin te sparen, verhuist hij dus met vrouw, dochter en zoon naar het weinig opwindende Ozark. Eenmaal daar aangekomen blijken zijn witwas praktijken niet erg florissant te gaan en zijn baas wordt ongeduldig. Ondertussen raakt hij steeds verder vervreemd van zijn vrouw en zijn kinderen zijn ook al niet gelukkig. Ozark is een vrij trage serie die soms echt akelig somber wordt, maar je raakt er wel écht door geïntrigeerd. Ozark gaat niet om spectaculaire plottwists of keiharde actie. Het is echt het verhaal, de setting en het erg knappe acteerwerk van Martin Byrde (Jason Bateman). Wél iets waar je echt even voor moet gaan zitten.

WELKE SERIES KIJK JIJ MOMENTEEL OP NETFLIX?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

10 Comments

 1. Ozark heb ik net afgekeken en OMG, ik was verslaafd!
  Over Outlander hoor ik mijn ouders steeds dat het zo’n leuke serie is dus ik ga die ook toch maar eens kijken, maar nu eerst verder met Once upon a time, daar zijn nu weer nieuwe afleveringen van 🙂
  Liefs, Nathalie

  1. Christiana says:

   Ah tof om te horen dat jij ook enthousiast was over Ozark. Je hoort er relatief weinig mensen over, dus het is altijd leuk om gelijkgestemden te hebben haha;-)

 2. Netflix is zo verslavend he! Deze series ken ik nog niet, maar er valt ook nog zoveel te ontdekken.. we hebben sinds kort eindelijk een abonnement. We kijken voor nu vooral House of Cards, maar wil binnenkort ook Narcos gaan kijken en stranger things.

  1. Christiana says:

   Oeh, House of cards staat ook nog op mijn lijstje om te gaan kijken!

 3. Ik ben dol op Engelse series en kostuumdrama’s zijn ook zo mooi. Ik hoop ooit nog een keer te kunnen figureren in een heus kostuumdrama, jurk, kapsel…lijkt mij onwijs leuk!

  1. Christiana says:

   Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ik doe met je mee Babs!

 4. Ik vond de serie ‘Atypical’ een aanrader!

 5. Oh “The Paradise” lijkt mij ook wel een leuke serie. Die ga ik zeker onthouden. Als klein meisje droomde ik ervan om in die tijd van prachtige jurken en kostuums te leven.

 6. The paradise klinkt echt heel cool! Ik heb alleen niet meer zoveel tijd om series te kijken (of in ieder geval ik maak er te weinig tijd voor haha..) ik hang nog ergens bij seizoen 4 van pretty little liars 😉

 7. Deze heb ik allemaal nog niet gezien. Die komen op mijn “lijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.