Vind jij het leuk om je kerstcadeautjes te kopen op een kerstmarkt? Dít zijn mijn favoriete kerstmarkten in Nederland en Duitsland.

Bewaren

Kerstmarkt in Leiden

De leukste kerstmarkt van Nederland is die in Leiden. In de week voor kerst is het voor de Leidenaren vaste traditie om een drijvend kerstmarkt te bouwen bovenop de Rijn. In dit kerstdorp vind je steeds zo’n zeventig gezellige kersthuisjes waarmee je dus gewoon helemaal hét gevoel krijgt. Hij is niet heel groot, houdt er rekening mee dat je je hier niet de hele dag kunt vermaken. Ga daarna dus nog bijvoorbeeld lekker schaatsen op de kunstijsbaan of shoppen in het centrum van Leiden. 

Kerstmarkt in Valkenburg

Afhankelijk van waar in Nederland je woont natuurlijk, maar iets verder weg, alhoewel nog steeds in Nederland, is de kerstmarkt van Valkenburg. Hier kun je ondergrond kerst-shoppen in de grotten. Het dorpje zelf is trouwens echt een aanrader om lekker en supergezellig in kerstsferen te eten.

Kerstmarkt in Keulen 

Leuk aan de kerstmarkt in Keulen is dat hij super groot is, en dat de markt verdeeld is over verschillende pleinen. Het begint allemaal onder de grote kathedraal. Blijf hier zeker tot in de avond, want wanneer alles rondom de kathedraal verlicht is, ziet het er echt magisch mooi uit. Wil je liever niet zo ver rijden met de auto? Je kunt ook met de trein naar Keulen, het station is praktisch naast de kathedraal!

Kerstmarkt in Düsseldorf

Mijn favoriete kerstmarkt in Duitsland is die in Düsseldorf. Parkeer lekker langs de Rijn, loop romantisch langs het water naar het reuzenrad en dáár gaat het kerstgevoel dan helemaal beginnen! Als je klaar bent met de kerstmarkt, ga dan vooral even naar de Königsallee. Hier kun je namelijk een kilometer lang shoppen langs luxe winkels als Chanel, Louis Vuitton en Furla. Is Düsseldorf nu echt ver weg voor je? Blijf er dan een nachtje slapen! Op Zoover kun je eenvoudig de beste hotels vinden én prijzen vergelijken. Zo hou je dus mooi geld over om te shoppen!

VIND JIJ HET LEUK OM JE KERSTCADEAUTJES OP EEN KERSTMARKT TE KOPEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

3 Comments

  1. Zo mooi! Ik heb ook wel zin om naar een kerstmarkt te gaan in Duitsland!

  2. Ik ga dit jaar naar Keulen, ben zoo benieuwd en heb er ook echt veel zin in 😀

  3. Ik ben naar Oberhausen geweest (Centro) op mijn blog kun je ook een verslagje lezen. Heerlijk om daar rond te struinen en wat je zegt. Ze lijken allemaal op elkaar maar het sfeertje is gewoon gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.