Dit zijn waarschijnlijk de 5 meest hardnekkige fabels over afvallen: zo hoef je écht niet alleen nog maar wortels en sla te eten.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Beware

Met de juiste beweging en voeding kun je 30 kilo in een maand kwijtraken.

Ben je op een bewuste manier bezig met je voeding en beweging, dan kan je een halve kilo tot een kilo per week kwijtraken. Het klinkt wellicht aantrekkelijk om in korte tijd heel veel af te vallen, maar afvallen kun je beter geleidelijk doen.

Fabels over afvallen: ik kan zelf bepalen waar ik wil afvallen of vet verlies.

Was het maar wáár. Afvallen gaat geleidelijk en vraag maar eens om je heen; bij ieder persoon gaat dit op een andere manier. Toen ik begon met afvallen, was dat als eerste zichtbaar in mijn gezicht, bij anderen is het bijvoorbeeld zichtbaar bij de billen. Wat je natuurlijk wel kunt doen is speciale oefeningen om je spieren te versterken, zoals buikspieroefeningen. Maar je zult dus wel eerst de ‘vetjes’ moeten wegwerken als je die spieren wilt zien natuurlijk.

Als ik wil afvallen, kan ik maar het beste zo min mogelijk eten

Dit helpt wellicht voor even en bij een crashdieet als dit zul je wellicht enkele kilo’s kwijtraken. Als je lijf echter eenmaal alarm heeft geslagen dat er nauwelijks iets binnenkomt, zal het in de spaarstand gaan. Als je nog wat verder bent, zal je lijf op den den duur spiermassa gaan aanspreken om toch maar energie te krijgen. Uiteindelijk word je hierdoor sneller moe. En je kunt je voorstellen dat wanneer je je de hele dag door slap en moe voelt, je zo’n dieet niet eens kunt volhouden.

Fabels over afvallen: ik mag alleen nog maar sla en wortels eten

Welnee. Er is veel meer eten te vinden dan dat als je succesvol wilt afvallen. Het belangrijkste om te onthouden tijdens een dieet is dit: er moeten méér calorieën verbrand worden dan dat er binnen komen. Dit betekent dus absoluut niet jezelf uithongeren of extreem veel moet gaan sporten. Juist die goede balans vinden tussen minder en gezond(er) eten en lekker bewegen is heel erg belangrijk.

Als ik nu maar een half jaar op mijn kiezen bijt, hoef ik me de rést van mijn leven nergens meer druk om te maken

Eigenlijk is een ‘dieet’ in welke vorm dan ook al gedoemd om te mislukken. Natuurlijk al helemaal wanneer er van die rare drankjes aan te pas komen. Afvallen en gezonder eten moet echt gewoon een way of life worden. Je moet iets zien te vinden wat bij jou past. Op deze manier kun je het namelijk veel makkelijker volhouden. Want volhouden moet je. Life is a bitch. Soms dan.

HEB JIJ WEL EENS EEN DIEET GEVOLGD?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Haha leuk geschreven. En wat een mooie foto! Moet dan nou, ik krijg er honger van hihi en heb last van een middag dip. Er ligt nu een appel naar me te knipogen.. Waarom ook niet, ik moet wat!

    On topic: Dit soort gesprekken op het schoolplein mis ik (gelukkig)vaak omdat ik altijd (zelfs op mijn enige vrije dag 😉 ) snel vertrokken ben.

    Ik ben zelf mbv Sonja Bakker een keer 16 kilo afgevallen, na de zwangerschap kwamen er weer de nodige kilo’s bij en gingen er weer af, kwamen er weer bij… Nu sta ik op een punt dat ik graag wat kilo’s kwijt wil en het liefst natuurlijk voor de zomervakantie. Ik hoop dat te bereiken met 2x sporten en gezonder te eten en die chips ’s avonds (als we gezellig series kijken) te laten staan. I know dat het een slechte gewoonte is.. want elk pondje gaat door het mondje .. ik realiseer het me maar ben niet altijd even sterk 😉 I confess!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.