Inspiratie nodig voor originele kerstcadeaus? Wat dacht je van een high chocolate? Of geef een bloemen abonnement cadeau!

High chocolate

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vergéét die traditionele high tea. High chocolate is namelijk het nieuwe ding en daarmee ook een super origineel kerstcadeau. En ja, dit is dus eigenlijk gewoon exact hetzelfde, maar dan met warme chocomel. Heerlijk toch: je verkleumde handen rondom een mok warme chocola. Met marshmallows erop natuurlijk!

Foto tijdschrift

Kerstcadeaus met een persoonlijke touch doen het natuurlijk altijd goed. Kijk. Een muismat met de foto van mijn kat (als ik die al zou hebben), of nog erger, een beker met een foto van mezelf, vind ik dan wel een héél klein beetje achterhaald. Zo anno 2016. Maar een tijdschrift met eigen foto’s vind ik persoonlijk dan weer wel best verrassend. Ik heb dat zelf nu al twee keer gedaan en het is eigenlijk gewoon een fotoboek in een trendy jasje, maar dan zonder de lijmvlekken. En ook niet zo zwaar.

Originele kerstcadeaus: geef iets leuks om aan te trekken of om of op te doen

Een dagje slash avondje uit is sowieso een klein feestje. Maar wat trekt je liefde dan áán? Wat doet ze óm? Richard Gere deed een nogal indrukwekkende geste met een wel héél exorbitant juweel dat hij aan Julia Roberts in dé rode-jurk-scene van Pretty Woman cadeau gaf. Alexander Petrovsky deed dat genereuze gebaar een aantal jaartjes later nog eens dunnetjes over toen hij voor Miss Bradshaw een knalroze Oscar de La Renta meenam. (Uiteindelijk eindigden ze bij de grote gele M, maar daar gáát het nu dus even niet om). Zie jij een rode draad? Vrouwen hóúden hier van. Zo’n avondje uit, maar dan dus met iéts extra’s. Kan ook andersom dus hè, dat jij een chique trui voor je liefde koopt, of een écht mooie das.

Trip down memory lane

Even verder in de trant van nummer twee. Voor de artistiekelingen. Met het begrip moodboard ben je wel bekend. Je kunt dus ook hartstikke goed zelf originele kerstcadeautjes maken. Een soort trip down memory lane. Dus een collage slash schilderijachtig iets met foto’s, kaartjes en herinneringen in elke vorm die je maar bedenken kunt. Je kunt een thema kiezen, zoals een reis die je bestie volgend jaar gaat maken of de bruiloft die ze dit jaar met haar liefde vierde. Maar het kan ook gaan over alle fijne tijden die jullie samen beleven. Pak lekker uit met plaatjes uit tijdschriften, kaartjes, strikjes, lintjes, glitters. Het is wél kerst hè.

Bloemen abonnement

Bloemen geven is dan wellicht an sich niet bijster origineel, maar ik moet zeggen dat ik hier persoonlijk toch altijd wel happy van wordt. En als je echt wilt uitpakken, dan geef je een bloemen abonnement. Bijvoorbeeld via Bloomon. Zo heeft ze élke week mooie bloemetjes in huis staan.

HEB JIJ NOG TIPS VOOR ORIGINELE KERSTCADEAUS?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

2 Comments

  1. Leuke originele ideetjes heb je bedacht!

  2. Het duurt nog een tijdje, maar ik bereid mij graag vroeg voor op kerst en maak er er sport van om leuke cadeau’s te vinden voor mijn familie. Wat een ontzettend leuk idee om een high chocolate als cadeau te geven! Ik weet zeker dat mijn zusje dat erg zou waarderen. Ik ga op zoek naar een chocolaterie in de buurt, misschien hebben ze daar mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.