In mijn nieuwe appartement ging ik voor zwarte houten jaloezieën in de keuken. Ik laat zien met welke kleuren ik ze gecombineerd heb.

Het kleurenplan voor de keuken

Toen ik mijn appartement kocht, zat er een landelijke, crèmekleurige keuken in. Hoewel daar op zich niets ‘mis’ mee was, was het echt totaal niet mijn smaak en ik liet er dan ook een nieuwe, blauwe keuken in zetten. Dat de keuken blauw moest worden, daar twijfelde ik geen moment aan. Ik heb het blauw gecombineerd met messing deurgrepen, een messing kraan en een zwart marmer look aanrechtblad met een bijpassende achterwand. Omdat de verbouwing van de keuken enorm veel stress met zich meebracht, heb ik de achterwand de eerste maanden na de verbouwing wit gelaten, maar dat begon me toch tegen te staan. Uiteindelijk liet ik die achterwand in dezelfde kleur verven als de muren in mijn woonkamer, namelijk Broccoli brown van Farrow & Ball. De andere wand in keuken heb ik behangen met het prachtige Michelle behang van Palais. Wat ik uiteindelijk heel erg leuk vind, zeker omdat ik eigenlijk helemaal niet van plan was om juist dit behang hier te gebruiken, is dat de details in het behang perfect matchen met de kleur boven de keuken.

zwarte houten jaloezieën in de keuken

Zwarte houten jaloezieën in de keuken

Net zoals ik geen moment getwijfeld heb over de kleur van de keuken, zo heb ik ook geen moment getwijfeld over wat ik voor de ramen wilde. Zwarte houten jaloezieën stonden eigenlijk al heel hoog op mijn wishlist toen ik nog in mijn oude huis woonde en voor mijn nieuwe appartement kwam die wens dan eindelijk uit. Zo heb ik nu in alle ruimtes in mijn appartement zwarte houten jaloezieën, behalve in de badkamer en in het toilet, want daar heb ik geen ramen. Mijn zwarte houten jaloezieën in de keuken bestelde ik bij 123Jaloezie en ik ben er echt nog elke dag blij mee. Inmeten moet je zelf doen. Ik zal eerlijk toegeven dat ik hiervoor toendertijd hulp gevraagd heb van mijn klusjesman, want je ergste nachtmerrie tijdens een verbouwing is natuurlijk dat je de maten verkeerd doorgeeft. Ga je zelf inmeten, dan is het in ieder geval belangrijk om rekening te houden met waar je jaloezieën gaan komen. Tijdens het bestellen kun je namelijk kiezen voor de optie ‘in de dag’ of ‘op de dag’. Het belangrijkste om te weten is dat wanneer je kiest voor de optie ‘in de dag’ dat er dan nog 12 mm. van de ingevoerde breedte afgehaald wordt. Kies je voor de optie ‘op de dag’, dan wordt de breedte maat exact zoals jij deze hebt ingevoerd in acht genomen. Ik heb al vaker gezegd dat het geen ‘liefde op het eerste gezicht’ was, toen ik dit appartement voor het eerst binnenliep. In de basis is het natuurlijk gewoon een heel basic appartement, er is in feite niets karakteristieks aan. Wel heb ik er, naar mijn idee in ieder geval dan, toch iets moois van weten te maken, en dat is vooral te danken aan de kleuren die ik overal gebruikt heb en de zwarte houten jaloezieën. Ze máken wat mij betreft wel echt de ruimtes.

zwarte houten jaloezieën van 123 jaloezie in de keuken

ZOUDEN ZWARTE HOUTEN JALOEZIEËN OOK IN JOUW INTERIEUR PASSEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

1 Comment

  1. In de meeste kamers wel maar in de woonkamer zit de spoelbak onder het raam en dat is niet zo praktisch. Verder is er een schuifpui naar het balkon en ook dan zijn jaloeziën niet handig. Blijft er maar 1 raam open. Wij hebben nu (witte) plissé-gordijnen in het gehele huis. Die hingen er al. Ik vind ze absoluut niet mooi maar weet ook niet goed wat ik wel zou willen en wat tegen de zon helpt, niet geheel verduisterd, én mooi is. Een luxe probleem dat realiseer ik mij ook 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.