Een kromgetrokken kaars weer recht krijgen is super simpel!

Kromgetrokken kaars

Heb jij dat ook wel eens gehad? Een lange (diner) kaars die helemaal krom getrokken is? Ik heb op diverse plekken in huis lange kaarsen zijn, maar ik moet zeggen dat ik het altijd een beetje ‘eng’ vind om ze aan te steken, en al helemaal als die kaarsen kromgetrokken zijn. Of je kaarsen nu (regelmatig) brandt of niet, soms trekken ze krom. In de meeste gevallen heeft dit te maken met de grondstoffen en de manier waarop zo’n kaars gemaakt is. Het is gelukkig heel makkelijk om een kromgetrokken kaars weer recht te krijgen.

Een kromgetrokken kaars weer recht krijgen

Leg je kaars een tijdje bij de verwarming. Op deze manier wordt hij zacht en kun je hem super eenvoudig weer recht buigen. Let er wel op dat je hem niet te lang laat liggen, want dan kan hij dus gaan smelten! Wanneer het straks warmer weer wordt en je verwarming niet meer aanstaat, kun je een kaars in de vensterbank voor het raam liggen. Dan krijg je hetzelfde verwarmende effect!

KENDE JIJ DEZE TIP AL OM EEN KROMGETROKKEN KAARS WEER RECHT TE KRIJGEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

3 Comments

  1. Dit soort tips vind ik zeker handig! Ik heb eigenlijk alleen maar waxinelichtjes, maar zo een dinerkaars staat ook hartstikke mooi. Leuk dat je die hebt staan, volgens mij zijn deze een beetje in de vergetelheid geraakt. Ik vind zo een houder waar meerdere dinerkaarsen in staan ook altijd heel chique bij een diner!

  2. Ik brand regelmatig kaarsen, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat ze krom trokken. Best sterke kaarsen van de Hema denk ik dan. Ps. even kijken of mijn comment nu niet weer verloren gaat.. zal ‘em eerst ff veiligstellen met ctrl-c 😉

  3. Ben Romonesco says:

    Dit gaat over dunne kaarsen. Maar hoe maak ik een dikke kaars, rond 60 mm. weer recht, die door de zon krom is getrokken ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.