Mis je een fijne sfeer op je slaapkamer? Ik geef je 5 tips waar je direct mee aan de slag kunt, ook als je een kleine slaapkamer hebt.

Zorg voor een opgeruimde slaapkamer

Of je slaapkamer nu groot is, of juist heel klein, té veel spullen kunnen al gauw zorgen voor een slordig geheel. Kijk dus eens kritisch rond en bepaal voor jezelf wat je écht ‘nodig’ hebt en/of perse wilt bewaren. Zorg ervoor dat je spulletjes een vaste plek hebben. Dat is het eenvoudigst door letterlijk ruimte te máken; in je kledingkast, in de vorm van opbergbakken onder je bed, een haakje of een kapstok aan de wand of een extra kast. Plan eens dagelijks vijf minuten in om rondslingerende spulletjes op te ruimen en je zult zien dat dat al snel een (fijne!) gewoonte wordt.

Kies een goed matras

In feite het állerbelangrijkste in je slaapkamer, en vaak ook één van de meest grote investeringen,; je matras. Kies deze dan ook met zorg uit door goed te bepalen wat voor jou belangrijk is. Heb je bijvoorbeeld (vaak) last van rugklachten, geef je de voorkeur aan een hard of juist een zacht matras? Bij matrasaanhuis kun je online research doen naar een nieuw matras, en het fijne is; op hun matrassen mag je twee maanden proefslapen. Blijkt na die periode dat dit tóch niet ‘jouw matras’ is, dan mag je hem gewoon omruilen.

Creëer een fijne sfeer op je slaapkamer door je bed op te maken

Zodra we wakker zijn, slaan we het dekbed terug en zetten we de ramen open. Na het ontbijten en aankleden maak ik altijd het bed op, het staat zoveel gezelliger en het is ook zó heerlijk om daar ’s avonds weer onder te kruipen.

Maak je slaapkamer gezellig

In feite kun je elke ruimte in huis vrij eenvoudig gezellig maken, zo ook je slaapkamer. Zet een plant neer, voeg wat kussentjes en een mooie sprei toe en hang wat lijstjes aan de wand. En wil, kun of mag je niet boren in de muur? Een paar lijstjes op een kastje neerzetten is ook al leuk. Het leuke aan lijstjes is dat je foto’s en de prints erin steeds kan veranderen, zo kun je steeds een ander sfeertje creëren.

Creëer een fijne sfeer op je slaapkamer met een aangename temperatuur

Je slaapkamer wil je niet te koud, maar ook zeker niet te warm hebben. Wat ik zelf altijd doe is de ramen in de ochtend openen en in principe doe ik die dicht zodra ik thuis kom. Als ik dat namelijk pas vlak voor het slapen gaan doen, vind ik het vaak nét te koud. Naast een aangename temperatuur kun je de sfeer in je slaapkamer ook ‘regelen’ met bijvoorbeeld geurstokjes, kaarsen of een interieurspray. Tip is dan wel om een geur te kiezen die je niet ook in een andere ruimte van je huis gebruikt. Zorg voor een echte speciale slaapkamer geur, zodat je lichaam er als het ware aan gewend raakt.

HOE CREËER JIJ GRAAG EEN FIJNE SFEER OP JE SLAAPKAMER?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

6 Comments

  1. Ik kom overdag helaas veel te weinig in de slaapkamer. Wel slaan we net als jullie het bed terug en zetten we het raam open. Opgeruimd hebben we het ook. Hoewel, ik mag graag alles naast mijn bed gooien als ik erin kruip, hoewel ik op armafstand een dressboy heb staan….

  2. Mijn slaapkamer staat eigenlijk te vol met spullen, maar ik heb dan ook een chronisch ruimtegebrek probleem. Ik sla altijd mijn dekbed open als ik eruit ga, dan lucht het lekker.
    Die tip van de roomspray is slim, ik heb ook altijd een naast mijn bed staan die ik in andere kamers nooit gebruik!

  3. Wat een fijne tips. Ik kom overdag eigenlijk nooit in de slaapkamer, maar het geeft me wel een heel goed gevoel als ik hem ’s ochtends opgeruimd achterlaat met het bedje opgemaakt inderdaad. Een goed matras is bij ons nog lastig. We hebben een te kleine kamer om voor een groter bed van 1.40M te gaan, dus we kunnen maar één matras kiezen. Doordat mijn vriend veel traint is hij te zwaar voor een medium matras en slaap ik dus op een kei hard matras!

  4. Ik heb net afgelopen weekend mijn slaapkamer gerestyled! We hebben nu een bedsprei en 2 mooie nachtjes. Nu is het allemaal een lekker rustig geheel en dat is super fijn!

  5. Fijne tips!!

  6. Wat een leuke tips! Ik maak iedere ochtend mijn bed op en zet het raam even open om te verluchten. Verder kom ik overdag niet veel op mijn slaapkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.