Verschillende kussens combineren is erg leuk. Met deze 3 tips zorg je er voor dat ze een mooi geheel vormen met de rest van je interieur.

Verschillende kussens combineren

Kussens kunnen mij niet kleurrijk genoeg zijn. Het zijn de perfecte accessoires om op een super makkelijke manier sfeer te creëren en kleur in huis te brengen. En het leukste is natuurlijk het combineren van verschillende prints en stijlen. Bij Misterdesign vind je prachtige kussens in alle kleuren, prints en formaten. Hoe zorg je er nu voor dat al die verschillende kleuren en prints goed bij elkaar passen? Ik geef je drie handige tips.

Werk met een kleurenpalet

Hou je van kleur in je interieur, maar wil je voorkomen dat het geheel te druk wordt? Werk dan met een kleurenpalet. Zo’n kleurenpalet bestaat uit een aantal kleuren die je steeds laat terug komen in je interieur. Niet alleen in accessoires zoals in dit geval je kussens, maar ook in je muren, gordijnen, vloerkleden en meubels. Werk ook vooral met verschillende nuances van een bepaalde kleur, zoals lichte en donkere tinten. Voorkom liever zoveel mogelijk om te proberen dezelfde tinten van een bepaalde kleur te vinden. Sowieso zullen kleuren er op verschillende materialen altijd anders uitzien, je zult ook zien dat twee kleuren die heel erg op elkaar lijken er naast elkaar niet mooi uitzien. Ze vallen dan namelijk tegen elkaar weg, terwijl twee verschillende tinten naast elkaar juist opvallen.

Verschillende kussens combineren; varieer met formaten en vormen

Wil je verschillende kussens combineren met elkaar, dan is het leuk om te werken met verschillende formaten. In plaats van vier kussens op de bank of op je bed naast elkaar te zetten die allemaal even groot zijn, kies je voor kleine en grote kussens. Daarnaast is het leuk om ook te gaan voor verschillende vormen.

Prints combineren

Kussens met verschillende prints kun je prima met elkaar combineren. De gouden tip hierbij is om prints van verschillend formaat elkaar te combineren. Je kunt dus prima een kussen met een kleine bloemenprint naast een kussen zetten waarop bijvoorbeeld grote stippen of strepen staan. Als je dan ook nog werkt met het kleurenpalet, kan het eigenlijk niet meer mis gaan.

VERSCHILLENDE KUSSENS COMBINEREN, DOE JIJ DAT OOK GRAAG?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

2 Comments

  1. Mooie kussens! Ik zou ook wel eens voor nieuwe kussens willen gaan. Heb al jaren dezelfde creme kleurige kussens. Ik vind het lastig om te combineren met onze bakstenen rode bank en speel qua kleur dan ook op safe. Toch denk ik dat groene kussens of met een botanisch printje er best leuk op zouden staan alleen moet ik er echt een keer tegenaan lopen.

  2. Leuke patroontjes zijn ze. Ik moet niet meer kussens kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.