Je droogbloemen onder een stolp, hoe pak je dat aan?

Kleuren kiezen

In mijn interieur werk ik graag met bepaalde kleuren. Groen en blauw zijn kleuren die echt overal in mijn huis terugkomen. Als accentkleuren heb ik gekozen voor goud en oranje. Ik wilde dan ook graag die accentkleuren terug laten komen in mijn boeketje droogbloemen.

Waar koop je droogbloemen?

Droogbloemen kun je natuurlijk kant en klaar kopen, maar je kunt zelf ook bloemen drogen. Ik koop veel van mijn droogbloemen bij het tuincentrum. De laatste tijd komen er daar ook steeds meer nieuwe droogbloemen bij. Ik kocht ze eigenlijk in de eerste plaats voor in een vaas voor op mijn marmer sidetable, maar ik had nog wat droogbloemen over en het leek me dus leuk om die als een boeketje onder een stolp te plaatsen.

Droogbloemen onder een stolp

Je kan op twee manieren droogbloemen onder een stolp zetten. De eerste manier is om de droogbloemen rechtop te plaatsen. Je kan ze dan bijvoorbeeld in steekschuim zetten, een eindje van elkaar af. In dit geval is het leuk om met verschillende hoogtes te werken.

Een boeketje droogbloemen onder een stolp

Ik wilde echt alleen een boeketje onder de stolp, en verder helemaal niets. Ik heb dus zelf een aantal mooie droogbloemen uitgezocht en hiervan een boeketje laten maken bij het tuincentrum. Hoewel veel gewone bloemen vaak bij elkaar worden gehouden met een elastiekje, is het voor droogbloemen mooier om ze bij elkaar te houden met een stukje touw. De stolp die ik gebruikt hebt, is van Ikea. De droogbloemen blijven trouwens vanzelf staan wanneer je ze vast bindt met een touwtje en er dus een boeketje van maakt. Ze leunen dan als het ware tegen de glazen wand aan.

ZOUDEN DROOGBLOEMEN ONDER EEN STOLP LEUK IN JOUW INTERIEUR PASSEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

17 Comments

 1. Wat een leuk idee! Ik ben dol op droogbloemen en ik kan niet wachten tot ik straks mijn woonkamer weer in kan richten. Dan zet ik ook zeker droogbloemen neer.

  1. Christiana says:

   Ah, leuk Darina! Het zal nu toch niet meer zo lang duren voordat jullie je woonkamer helemaal ’terug hebben’, denk ik?

 2. Wat een mooie stolp met bloemen! En echt een heel leuk idee! Ik zat er toevallig laatst ook aan te denken om eens een stolp in huis te halen. Lijkt me eigenlijk wel leuk om er droogbloemen in te zetten.

  1. Christiana says:

   Echt doen hoor Romy! Ik heb op meerdere plekken in huis stolpen staan en je kunt er qua styling alle kanten mee op. Wat verder ook zo leuk is aan dit boeketje is dat ik hem later weer heel makkelijk uit de stolp kan halen en in een vaasje kan zetten;-)

 3. Wat een leuk idee! Is weer iets heel anders.

  1. Christiana says:

   Klopt! Droogbloemen zie je steeds meer en ik had al diverse in huis in vaasjes, maar in een stolp creëer je er toch weer echt iets anders mee;-)

 4. Aah zo leuk. De stolp heb ik al, nu alleen nog de droogbloemen 😉

 5. Haha ik heb meer gedroogde bloemen dan levende bloemen in huis.. ideaal en je hebt er geen omkijk naar. Dit heb je ook weer zo onwijs leuk gedaan. Liefde ook voor dat behang trouwens.

  1. Christiana says:

   Dankjewel Rachel, lief van je! Ik heb momenteel een vaas met gele roze op tafel staan, maar verder dus ook meer droogbloemen dan echte bloemen, haha;-)

 6. Ik vind het een hartstikke leuk idee! Heb zelf nog geen droogbloemen thuis. Heb nu veel seizoensbloemetjes staan (hyacinten, narcissen, krokussen en tulpen).

  1. Christiana says:

   Ah, leuk! Die zie je nu inderdaad ook weer volop! Ik had toevallig laatst een bos tulpen in huis gehaald, maar die hingen er direct heel slap bij. Super zonde, die heb ik uiteindelijk weg kunnen gooien. Nu kreeg ik later van onze bloemenman een tip dat je tulpen die je in huis haalt eerst goed moet laten acclimatiseren. Dus de tulpen eerst nog even een uurtje in de verpakking laten, en pas dan in de vaas. Ik vond het een goede tip, en ik ga dat de volgende keer eens proberen, want ik ben echt gek op tulpen, zeker witte en gele!

 7. Ik vind het een super leuk idee, het ziet er zo sjiek uit!

  1. Die heb ik inderdaad ook gehoord, maar vergeet ik nog wel eens 😊. Ik heb wel het idee dat jouw tip over dat kleine laagje water goed helpt om de tulpen langer rechtop te laten staan 👌🏻.

 8. Ik heb laatst nog bij het tuincentrum bij ons gekeken maar zij hadden geen droogbloemen. Balen natuurlijk. Maar ik geef niet op, er zijn meer tuincentra hier in de buurt!
  Slim om ze onder een stolp te doen, droogbloemen willen nog wel eens stoffig worden en zo voorkom je het!

  1. Christiana says:

   Wij waren toevallig van de week bij Intratuin en daar hadden ze op pampusgras na helemaal geen droogbloemen! Ik was echt super verbaasd, omdat het nu zo trendy is. Dus de volgende keer ga ik gewoon weer lekker naar ons eigen tuincentrum, want daar is echt volop keus. Inderdaad, onder een stolp heb je ook geen last van het stof. Ik moet alleen wel de stolp zelf steeds afstoffen, maar met al die prullaria hier in huis stof ik sowieso altijd wat af;-)

 9. Zo’n stolp is echt leuk en creatief! Ik vind dat er soms een luchtje hangt aan droogbloemen en dat los je op die manier handig op!

 10. Wauw wat top zo’n stolp! DIY is weer helemaal hip in 2020. We hebben producten toegevoegd aan onze webshop (https://www.droogbloemenwebshop.nl) om zelf leuke creaties te maken, zoals dit!

  Ga zo door, groetjes Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.