Deze prachtige stolp met vlinders is een unieke aanwinst voor in je interieur. Je kunt hem helemaal op maat laten samenstellen.

Dieren in je interieur

Dieren in huis, ik vind het helemaal leuk. Het meest blij ben ik natuurlijk met mijn echte dier, maar ook aan de muur vind ik dieren in een interieur helemaal leuk! In onze gallery wall die je in dit artikel kunt zien heb ik bijvoorbeeld al diverse dierenprints hangen. Vooral over de vlinders was ik heel enthousiast en op een bepaald moment begon ik steeds vaker vlinders in lijstjes te zien. Echte vlinders dus. In Utrecht kwam ik een winkeltje tegen die vlinders onder een stolp verkocht en daar nam ik er toen al twee mee. Na wat speuren op internet ontdekte ik op een gegeven moment de Museumwinkel, die echt een enorm assortiment aan (onder andere) opgezette vlinders hebben. Andre vond het ook heel interessant en vorig jaar gingen we samen een dagje naar de winkel in Nijmegen.

vlinders in lijst van de museumwinkel

Vlinders in een lijst

Ik ging in de eerste instantie voor lijstjes met vlinders. Voor de duidelijkheid, alle dieren in de museumwinkel zijn een natuurlijke dood gestorven! De opgezette vlinders die in de winkel aangeboden worden, zijn grotendeels afkomstig van kweekbedrijven in Suriname, Peru, Costa Rica, Thailand, Maleisië, Congo en Indonesië. Het leuke is dat je de lijstjes met de vlinders helemaal zelf kunt samenstellen. Ik heb zelf eigenlijk niet echt verstand van vlinders, dus ik heb mijn keus vooral gebaseerd op de kleuren die ik mooi vond. Zoals je weet werk ik in ons huis voornamelijk met de kleuren blauw en groen en pas ik oranje graag toe als accentkleur. Als je een vlinder hebt gekozen die je mooi vindt, kies je een lijst en bepaal je of er een passe-partout om heen moet. Ook kun je er voor kiezen om de naam van de vlinder toe te voegen. Het is afhankelijk van welke soort vlinder je kiest, maar de prijzen voor zo’n vlinder in een lijst starten vanaf ongeveer €14,50 voor een vlinder. Voor een houten lijst betaal je dan € 14,95. Naast een lijst kun je ook gaan voor een stolp met vlinders.

stolp met vlinders

Stolp met vlinders

Toen we in de winkel waren, viel Andre’s oog op deze stolp met vlinders. In de Museumwinkel kun je namelijk niet alleen stolpen en lijsten op maat laten maken, er staat ook meer dan genoeg kant en klaar in de winkel. Hij was er direct helemaal weg van en nam hem mee voor op zijn werkplek. Mijn fitness apparaat staat ook op zijn werkplek en elke keer als ik er was, toch ik ‘goh, die stolp met vlinders zou eigenlijk ook wel heel erg mooi staan in onze woonkamer’. Dat had ik dus op een goede dag even heel subtiel gehint en Andre vond het eigenlijk ook wel een goed idee. En hoe prachtig staat hij hier op de salontafel? Het enige ‘nadeel’ van deze stolp is eigenlijk dat de vlinders allemaal naar één kant toe geplaatst zijn. Om die reden is deze stolp met vlinders eigenlijk net iets meer geschikt om bijvoorbeeld in een kast te zetten, in plaats van op een plek als deze, waar hij vanaf alle kanten zichtbaar is. Maar ik neem het graag voor lief, want ik vind het een meer dan schitterende aanwinst voor in de woonkamer. Deze stolp heeft een hoogte van ongeveer 27 cm. en een doorsnede van 25 cm. De prijzen van een stolp met vlinders variëren van € 45 voor een stolp met één vlinder tot ongeveer € 400 voor een grote(re) stolp met meerdere vlinders.

stolp met vlinders kopen

WAT VIND JIJ ERVAN, EEN STOLP MET VLINDERS?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

6 Comments

  1. Ik zag deze stolp al eerder op een van je interieurfoto’s en toen was ik al nieuwsgierig waar je deze had gekocht 🙂 Ik vind het heel mooi, ik ben dol op vlinders en ga de stolp tzt zeker aanschaffen.

  2. Wat een prachtige kleuren hebben die vlinders toch, waanzinnig mooi! Ik denk dat ik eerst veel moet weghalen hier wil die stolp hier tot zijn recht komen. Maar het staat wel prachtig!

  3. Wat onwijs bijzonder! Ik kende het nog helemaal niet, maar wat goed dat je erbij vermeldt dat de vlinders in natuurlijke dood gestorven zijn. En tja… Natuurlijk staat het weer prachtig bij je interieur, maar ik had ook niks anders verwacht van je!

  4. Ik heb hier leuke berichten gevonden. Ik hou van de manier waarop je beschrijft. Mooi hoor!

  5. Wat onwijs mooi! Ik vind zo’n stolp met vlinders trouwens ook echt een leuk cadeau voor mijn moeder x

  6. Echt heel mooi en bijzonder! Een blikvanger in je interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.