Deze Puressentiel zuiverende luchtspray is verrijkt met 41 essentiële oliën die samen ‘nare geurtjes’ zouden moeten verdrijven. Werkt dat nu écht?

Puressentiel zuiverende luchtspray

(Verkrijgbaar via Scala Health  |  200 ml. voor € 25,95)

Ik ben een echte huismus. Thuis blijven is voor mij absoluut geen straf en ik vind het heerlijk om in huis bezig te zijn, niet alleen met het ‘stylen’ ervan, maar opruimen en poetsen is voor mij ook echt geen straf. Sfeer wordt, voor mij, en ik weet zeker ook voor heel van jullie, ook voor een groot deel bepaald door geur. Ik gebruik graag geurstokjes, geurkaarsen en interieursprays, maar die kunnen natuurlijk niet altijd op tegen ‘nare luchtjes’, bijvoorbeeld na het koken. Daarvoor gebruik ik nu dan deze zuiverende luchtspray van Puressentiel.

Puressentiel maakt gebruik van essentiële oliën

De basis van aromatherapie wordt gevormd door pure bestanddelen. Het merk Puressentiel werd in 2005 opgericht met de missie dat aromatherapie voor iedereen toegankelijk moest kunnen zijn. De producten worden ontwikkeld met alleen maar de meest krachtige en zuivere elementen uit de natuur en alle producten zijn erop gericht om ondersteuning te bieden aan een goede (of betere) gezondheid. Je kunt je voorstellen dat een schone lucht op een positieve manier bijdraagt aan je gezondheid.

Puressentiel zuiverende luchtspray INCI

Bevat**: D-LIMONENE, PINENES (ALPHA OR BETA), CARVONE, DELTA-3-CARENE, MENTHONE, TRANSANETHOLE [(E)-ANETHOLE], EUGENOL, CINNAMIC ALDEHYDE.

De zuiverende luchtspray van Puressentiel bevat niet minder dan 41 essentiële oliën, namelijk Dille, Anijs, Basilicum, Pimenta Racemosa, Aziatisch Rozenhout, Cajeput, Chinese Kaneel, Atlasceder, Citroen, Citroenmelisse, Komijn, Cipres, Eucalyptus, Venkel, Jeneverbes, Geranium, Gember, Kruidnagel, Lavendula Officinalis, Lavendel Grosso, Lemongrass, Foelie, Mandarijn, Marjolein, Melisse, Kruizemunt, Pepermunt, Mirre, Niaouli, Sinaasappel, Wilde Marjolein, Peterselie, Pomerans, Pijnboom, Rozemarijn, Bonenkruid, Echte Salie, Gewone Tijm, Theeboom, Tijm en Wintergreen.

Hoe gebruik je de Puressentiel Zuiverende luchtspray?

De Zuiverende luchtspray heeft niet persé een heel stijlvolle look gekregen, maar hij is wel gewoon praktisch en gebruiksvriendelijk. Het gaat om een flacon met een pompsysteem. Hij vernevelt verder ook prettig; totaal niet ‘nat’. Je kunt de zuiverende luchtspray in elke ruimte van je huis gebruiken en op elk gewenst moment. Hij is dus in de eerste plaats vooral bedoeld om de lucht te zuiveren, en niet zozeer om een ruimte ‘lekker te laten ruiken’, alhoewel dat natuurlijk wel een prettige bijkomstigheid is. Gezien dit feit is deze zuiverende luchtspray dus echt een ander product dan een ‘gewone’ interieurspray. Je kan hem trouwens natuurlijk ook gebruiken in je auto!

Wat vind ik ervan?

De geur, daar moest ik in het begin nogal aan wennen. Die is namelijk best heftig! Zonder ook maar naar de ingrediëntenlijst gekeken te hebben, rook ik overduidelijk eucalyptus en dat is inderdaad één van de essentiële oliën die aan de formule is toegevoegd. Ik krijg er een beetje een dampo-gevoel bij. Deze geur blijf je behoorlijk lang ruiken, maar geleidelijk wordt de geur gelukkig wel, wat mij betreft dan, minder ‘scherp’. Ik kan met recht zeggen dat de zuiverende luchtspray goed werkt tegen nare geurtjes in huis, ik gebruik hem zelf vooral na het koken. Wij hebben luchtverwarming in huis. Dit betekent dat wij nergens CV hebben wat esthetisch gezien leuk is, maar dat het niet zelden voorkomt dat je boven op zolder ruikt wat we beneden gekookt hebben en echt prettig is dat niet. Ik merk dat door na het eten en het inruimen van de vaatwasser het sprayen helpt om de ‘kooklucht’ te verdrijven. Het is dus zeker een aanrader.

IS DEZE PURESSENTIEL ZUIVERENDE LUCHTSPRAY IETS VOOR JOU?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

7 Comments

 1. Ik had nog nooit gehoord van een zuiverende luchtspray. Klinkt echt super fijn en echt iets voor mij. Ik ben panisch voor vieze luchtjes en na het koken zet ik altijd gelijk een wierook stokje op. Ik ga deze spray zeker een keer proberen. Fijn ook dat hij niet nat verneveld. Ik heb dat wel eens gehad met mijn interieurspray. Ik had wat gesprayd en later zag ik overal vlekjes op mijn vloer.

 2. Dat is inderdaad een flinke inci lijst! De geur van eucapyptus vind ik heerlijk dus heb ik iets gedaan wat ik tegen kwam op internet namelijk eucalyptus takken ophangen in de douche. Gewoon onder de sproeier en dan zou de geur helemaal vrijkomen tijdens het douchen… Iedereen is helemaal hysterisch hoe lekker het ruikt maar ik ruik helemaal niets, hahaha!
  Het staat overigens wel heel leuk in de badkamer, maar ik mis de geur die ook goed zou zijn voor je luchtwegen en verkouden neusjes. Misschien moet ik andere takken kopen of zijn ze met een of ander goedje bewerkt geweest bij de bloemenzaak waardoor ze langer mooi blijven? Ik heb geen idee. Wordt vervolgd.
  . Over de zuiverende luchtspray… De makers mogen van mij de fles best wel een meer trendy uitstraling geven, dan zou je hem ook eerder in het zicht neerzetten denk ik. (ik ben ook een heerlijke huismus, het is dat ik snel moe ben maar opruimen en schoonmaken vind ik ook geen straf)

 3. Ik ben ook een rasechte huismus, heerlijk. En dan ook het liefst met geurkaarsen, lampjes, decoratie, kussen, waxmelts, noem het maar op! Dus een luchtspray is ook zeker een aangenaam product hier thuis. Of ik deze met sterke eucalyptusgeur zou gebruiken weet ik niet, maar het idee van een zuiverende spray me wel enorm aan.

 4. Dit merk ken ik nog niet, maar als het zo goed naar eucalyptus ruikt ben ik eigenlijk al verkocht 🙂

 5. Sonja Van de Sande says:

  Hahaha het dampo effect! Ik voel een nieuwe Netflix serie! Maar uhm kuch… is wel lekker!

 6. Dit lijkt mij een heel fijn product, wat heb je ook prachtige foto’s gemaakt zeg, fijn weekend!

 7. Nog niet over nagedacht om een luchtspray te gebruiken. Ik heb zelf weinig last van vervelende luchtjes in huis, ook de etensgeur na het koken is gelukkig vrij snel weg. Ik maak wel gebruik van geurstokjes, ik heb ze nu van Rituals en die ruik je heel subtiel op de achtergrond. IEn dat vind ik eigenlijk wel ok zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.