Ik koos heel bijzonder behang voor in mijn nieuwe toilet maar uiteindelijk kwam dit prachtige Palais Michelle behang in de keuken.

Behang in de keuken

Zoals je eventjes geleden hebt kunnen lezen, had ik de afgelopen maanden nogal wat problemen gehad rondom het plaatsen van mijn nieuwe blauwe keuken. Vrijwel alles wat tijdens dat hele proces tegen kon zitten, zat ook daadwerkelijk tegen. Uiteindelijk was de keuken dus pas weken later klaar dan gepland en bovendien had ik een paar grote financiële tegenvallers. Het uitzoeken van mijn nieuwe keuken deed ik al in mei van dit jaar en dát hele proces ging enorm snel. Ik wilde oorspronkelijk voor een zwarte keuken gaan, maar dat was totdat ik ontdekte dat Ikea nu ook blauwe fronten in de collectie had. Ik heb er echt geen seconde over na hoeven denken. Het moest een blauwe keuken worden met een zwart marmerlook blad en messing grepen en uiteraard ook een messing kraan. De ruimte waarin mijn keuken staat is vrij groot. Ik had bedacht om aan de andere kant van de keuken te behangen. Ik wilde daar eigenlijk het vogeltjes behang plakken wat ik ook in de hal en en in het toilet zou gaan plaatsen. Ik bedacht me echter op het allerlaatste moment, dat wil zeggen; een dag voordat mijn lieve collega mij kwam helpen met behangen. Voor het toilet had ik namelijk dit Palais Michelle behang uitgezocht. Echter, de rollen waren maar liefst een meter breed en omdat ik bang was dat ik met één rol nét te kort zou hebben voor het toilet, bestelde ik twee rollen. Ik wist echter van tevoren dat ik aan twee rollen weer veel te veel zou hebben. Het Palais behang is niet heel goedkoop, dus eigenlijk leek het me best zonde om zoveel over te hebben. Ik bedacht dus op het allerlaatste moment om het Palais Michelle behang in de keuken te gaan plakken.

palais michelle behang in de keuken

Palais Michelle behang in de keuken

Ik ben al jaren fan van het Nederlandse merk Palais. Zo heb ik bijvoorbeeld al diverse kussens en staat er al tijden een blauwe poef helemaal bovenaan op mijn wishlist. En ooit, óóit gaat die er ook komen! Toen ik in het voorjaar druk bezig was met de voorbereidingen voor de verbouwing van mijn nieuwe appartement, stuitte ik per toeval op dit behang. Ik was er direct weg van! Ik weet inmiddels ook dat het zo bij mij moet gaan met keuzes die ik maak voor mijn interieur. Ik moet iets direct helemaal geweldig vinden. Als ik twijfel, moet ik het gewoon niet doen, want dan is de kans groot dat ik er achteraf toch niet heel erg blij mee ben. Met dit Palais Michelle behang was het echter liefde op het eerste gezicht. Het behang is gemaakt van 100% recyclebaar polyester en het is echt ‘aaibaar’. Met een prijs van € 199 per rol is het zeker geen budget behang. Het is echter wel een meter breed, terwijl de standaard rollengte van behang doorgaans 53 centimeter is. Op dit moment is het Palais Michelle behang trouwens ook nog in de sale. Het behang is er ook in andere kleuren, namelijk in grijs, roze, groen, blauw en roest. Voor mijn nieuwe appartement had ik een heel duidelijk kleurenpalet in mijn hoofd. Zo koos ik voor de woonkamer Broccoli brown van Farrow & Ball en zouden de slaapkamers allebei geverfd gaan worden in Hague blue, mijn all-time favoriete kleur blauw. Als ik ooit weer ga verhuizen, wil ik deze kleuren absoluut opnieuw gaan gebruiken. Verder werk ik veel met zwart en messing. Het leuke is dat de kleuren uit het kleurenpalet echt in alle ruimtes terug komen. Toen de keuken eindelijk klaar was, zat ik met een saaie, witte muur achter de keuken. Inmiddels is ook deze muur geverfd in Broccoli Brown. Wat vooral heel gaaf is, is dat deze kleur vrijwel identiek is aan een accentkleur in het Palais Michelle behang en hierdoor blend het behang dus heel mooi in de ruimte.

palais michelle behang in de keuken

Is het verstandig om een keuken te behangen?

Zoals je ziet heb ik ervoor gekozen om de muur aan de andere kant van de keuken te behangen. In een keuken heb je natuurlijk veel te maken met waterdamp tijdens het koken en ook een grote kans op vlekken. Je kunt in een keuken bijvoorbeeld gaan voor afwasbaar behang of voor gestructureerd vliesbehang. Ik zou dus nooit direct boven het aanrechtblad behangen. Eventueel behangen boven een achterwand is al wat veiliger. Zelf heb ik met behang aan deze kant natuurlijk geen kans op vlekken tijdens het koken. Wil je graag meer kleur in je keuken, maar zie je behangen dus niet zitten? Dan bestaat er ook verf die speciaal voor vochtige ruimtes gemaakt is en / of makkelijk afwasbaar is. In mijn oude keuken koos ik bijvoorbeeld ook voor Hague blue van Farrow & Ball, en dan in de zogenaamde ‘modern emulsion’ finish die goed bestand is tegen vocht en zelfs geschikt is voor badkamers, in plaats van de standaard Estate emulsion, die je bijvoorbeeld in de woonkamer en slaapkamer kunt gebruiken. Ik ben in ieder geval blij met hoe de keuken uiteindelijk is geworden.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

2 Comments

  1. Het behang is prachtig en ook weer zo mooi gestyled. Lijkt me ook heel gaaf om een keer te werken aan de hand van een kleurenpalet. Maar daar zou ik echt professionele hulp voor moeten inschakelen want ik heb er helaas weinig gevoel voor 😅.

  2. Prachtig behang! Heel sfeervol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.