Ik koos voor zwarte stopcontacten en lichtschakelaars door het hele huis. Een kleine verandering met groots resultaat.

Zwarte stopcontacten en lichtschakelaars in keuken en badkamer

Twee jaar geleden liet ik alle deuren in huis vervangen en die verfde ik vervolgens zwart. Daarna waren de badkamer en de keuken aan de beurt. Ook die werden namelijk overwegend zwart. Tijdens de verbouwing koos ik ervoor om direct ook alles goed aan te pakken en koos ik zowel in de badkamer als in de keuken voor zwarte stopcontacten en lichtschakelaars.

Gamma Everest serie

Het is een feit dat wanneer je bepaalde dingen in huis aanpakt, je eigenlijk het liefst direct alles aan wilt pakken. Een tijd geleden profiteerde ik dus van een fijne 2 + 1 gratis actie bij Gamma en kocht ik zwarte stopcontacten en lichtschakelaars voor het hele huis. Het gaat om de Everest serie van Gamma. Zij noemen de kleur overigens antraciet, maar zoals je op de foto kunt zien is de kleur echt zwart. Ik stoorde me nogal een die lelijke, goedkoop uitziende witte stopcontacten die we hiervoor hadden, maar nu ze allemaal zwart zijn, hoef ik ze niet langer te ‘verstoppen’. In de open kast in de woonkamer bijvoorbeeld is het zwarte stopcontact heel duidelijk zichtbaar, maar nu is het een mooi geheel met de rest.

zwarte stopcontacten en lichtschakelaars

Op de planning

Het volgende project dat nu op de planning staat is de hal en de beide trappen. Wanneer dat gedaan is, worden alle kozijnen zwart geverfd, zowel die van de deuren als de ramen. De deuren zelf durfde ik dus zelf wel aan, en ik ben nog steeds blij met dat resultaat. Kozijnen verven is echter toch een wat meer secuur klusje en dat ga ik dus uitbesteden.

ZOUDEN ZWARTE STOPCONTACTEN EN LICHTSCHAKELAARS OOK IN JOUW INTERIEUR PASSEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

13 Comments

 1. Ik vind zwarte kozijnen ook altijd he gaaf staan. Het past niet bij mij huis, maar bij jullie wel! Ik ben reuze benieuwd!

  1. Christiana says:

   Ik kijk er ook heel erg naar uit! Ik denk dat het een enorm verschil gaat maken;-)

 2. Prachtig! Wij wilden dit aanvankelijk ook in het nieuwe appartement maar omdat er ook nogal wat extra stroompunten aangebracht moesten worden door de electrciën liep het nogal in de papieren en hebben we dat voorlopig maar “on hold” gezet.

  1. Christiana says:

   Snap ik! Wij hebben ons ook wel eens laten informeren over het verplaatsen van de stopcontacten, en dan vooral naar onderaan op de wand, zodat ze niet zo in het zicht zijn. Maar dat was ook een hele investering, en bovendien hadden we toen alle muren al gestuukt. Dus echt een slimme volgorde zou dat ook niet geweest zijn;-) Ach, aldoende leert men, toch? Ik moet echt zeggen dat nu alles zwart is, ik het ook gewoon een heel mooi geheel vind met de rest van het huis.

 3. Ze zijn echt enorm mooi zeg, past perfect bij jullie interieur. Staat ook een stuk strakker en mooier.

  1. Christiana says:

   Ik ben er ook zo blij mee! Vooral inderdaad hoe het geheel nu oogt. Dat is wel echt iets wat ik ‘geleerd’ heb de afgelopen jaren; dat juist dit soort (relatief kleine) details en een mooie afwerking je huis echt ‘af’ maken. (Alhoewel ‘af’? Ik heb nog wel tweehonderd ideeën voor het interieur, en dan de tuin nog haha;-)

 4. Zwart staat in jouw interieur heel erg mooi! Wij zijn voor witte varianten gegaan, want dat past het beste bij ons lichte interieur.

  1. Christiana says:

   Snap ik helemaal, zwart moet natuurlijk wel in je huis passen;-)

 5. Heel mooi! Ik besef nu pas dat ik in een ander huis heel veel zwart gebruikte. Wat gek dat dat nu weer naar boven komt. Ik wil nog zoveel aanpakken hier maar de zon (heerlijk en blij om) laat zien dat er ook nog genoeg poetswerk te doen is. Echt de vloer heel goed doen en achter het fornuis… Vaak zie ik dat pas als ik 1- mijn leesbril op mijn neus laat zitten en 2- als de zon er recht op staat. Wij hebben van het weekend wel de slaapkamer helemaal anders ingericht. Niks nieuws erbij maar geschoven met het bed, de kast en ik heb al mijn beauty dingen weer netjes neergezet. En veel weggegooid. Was over de datum of ik gebruikte het toch niet 🙂

  1. Christiana says:

   Ik denk nu iedereen (veel) meer thuis is, je sowieso al sneller geneigd bent om dingen in huis aan te pakken. En ik snap helemaal wat je bedoelt; zodra de zon schijnt, merk je pas op hoe vies sommige dingen in huis zijn, zoals de ramen. Oef, haha;-)

 6. Ik erger me ook dood aan die goedkoop uitziende witte stopcontacten, maar ik denk dat zwart hier niet zo zou staan omdat we het niet veel in huis hebben. Bij jullie staat het prachtig en heel stijlvol bij de rest van het interieur. Ik heb volgens mij ook nog nergens zwarte stopcontacten gezien nu ik erover nadenk. Vind het heel erg mooi!

  1. Christiana says:

   Zwarte stopcontacten moeten inderdaad wel in je huis passen. Er zijn natuurlijk genoeg interieurs waar juist wit veel mooier staat en beter past. Wij hebben deze stopcontacten en lichtschakelaars allemaal bij Gamma gekocht, maar ook daar hadden ze niet alle stopcontacten die we eigenlijk nodig hebben. Zo hebben we op twee plekken (in onze hal beneden en op de overloop boven) nog een stopcontact en schakelaar in een, en die hadden ze daar niet in het zwart. Later dit jaar gaat onze klusjesman met onze overloop beginnen en hij zou ook rondkijken naar zwarte stopcontacten voor daar;-)

 7. Wat een geweldig idee om zwarte stopcontacten en lichtschakelaars in je hele huis te gebruiken! Het ziet er echt prachtig uit en voegt een stijlvolle en moderne touch toe aan je interieur. Ik ben het ermee eens dat kleine veranderingen zoals deze een groots resultaat kunnen hebben en je huis een compleet nieuwe uitstraling kunnen geven. De Gamma Everest serie lijkt een uitstekende keuze te zijn. Bedankt voor het delen van je ervaring en het laten zien van de foto’s, het ziet er echt geweldig uit!

  Met vriendelijke groet,

  Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.