Nieuwe eetkamerstoelen kopen. Dat zit wel goed.

Nieuwe eetkamerstoelen kopen

Nieuwe Eetkamerstoelen kopen. Dat is best een ding! Het is een behoorlijke investering en je doet er iets tamelijks belangrijks op, namelijk eten! Ach, in een tijd waarin iedereen bezig lijkt te zijn met calorieën tellen vergeten we blijkbaar wel eens dat we met z’n allen toch ook echt gewoon eten nódig hebben. En tijdens dat eten kun je dus maar beter lekker zitten. Vier tips dus voor het uitzoeken en kopen van nieuwe eetkamerstoelen.

Nieuwe eetkamerstoelen kopen? Begin met meten!

Hoewel meten over het algemeen super belangrijk is bij de aanschaf van nieuwe meubels, moet je met het kopen van eetkamer stoelen wel met heel veel dingen rekening houden; ze moeten namelijk rond, maar ook onder je tafel passen, en dan ook nog eens met jou erop! Stel je voor dat je stoel te hoog is en dat je met je bovenbenen klem komt te zitten! En je wilt wellicht ook met je benen over elkaar op de stoel kunnen zitten. Persoonlijk denk ik dus dat als je voor een heel nieuwe eetkamer set gaat kijken, het het handigst is om eerst voor een eettafel te kijken.

Kijk goed naar de ruimte

Het is dus niet alleen belangrijk om naar de (afmetingen van) de eetkamerstoelen zélf te kijken, maar ook naar de ruimte waarin ze komen. Heb je bijvoorbeeld een kleed onder de eettafel liggen, dan betekent dat dat je hier niet eenvoudig met stoelen op kunt schuiven. Houdt verder ook rekening met waar de poten van je tafel zitten. Tot slot; eetkamerstoelen met leuningen ogen vaak super chique, maar nemen erg veel ruimte in beslag en passen verder ook zeker niet onder elke tafel!

Multi-functionele stoelen

Bedenk van tevoren goed wat je allemaal met je eetkamerstoelen wilt doen. Erop eten natuurlijk, maar veel mensen gebruiken hun eettafel bijvoorbeeld ook om aan te werken. Dit betekent vaak dat de hoogte goed moet zijn om er (op je laptop) aan te werken. En hou je van lang (na)tafelen? Dan moeten de stoelen na een paar uur nog steeds lekker zitten!

Het materiaal van je eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen heb je in alle vormen, kleuren en materialen. Het is natuurlijk belangrijk om te kijken welk materiaal goed in jouw interieur past, maar wellicht belangrijker nog; het materiaal van je eetkamerstoel moet ook goed bij je leven(stijl) passen. Met stof beklede stoelen ogen ook weer chique, maar als je kindjes hebt, is dit wellicht niet heel praktisch, omdat stof natuurlijk super vlekgevoelig is. Er bestaan dan natuurlijk stoelen met afneembare hoezen, maar vraag jezelf dan af in hoeverre je etensvlekken helemaal uit de stof gewassen krijgt.

BEN JIJ TEVREDEN MET JE EETKAMER STOELEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

1 Comment

  1. Wat een leuk artikel! En wat een prachtige stoelen heb je, zeker met die mooie kussens erop! Ik heb zelf 6 eetkamerstoelen met Scandinavische pootjes en een stoffen zitting van Trendhopper. Ik herken wel wat je zegt dat je sneller vlekken e.d. ziet, maar tot nu toe valt het gelukkig mee. Het enige nadeel is dat mijn kat graag op één van de stoelen zit en dat ik daardoor dagelijks met harenrollers in de weer ben om de stoel schoon te houden. Maar dat heb ik er graag voor over 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.