Hoewel ik nog niet stuíter van enthousiasme wanneer ik naar buiten kijk, ís het natuurlijk wel al officieel lente. Maar is jouw huis al spring-proof?

Lente-gevoel in huis

En het is niet dat ik nu echt een excuus nódig heb om een plekje, of gewoon een hele kamer, in mijn huis een make-over te geven, maar wanneer is het nu meer geoorloofd dan met de wisseling van seizoenen? Juist! Haal daarom wat leuke woonaccessoires van Mister design in huis waarmee je het lente-gevoel naar binnen haalt.

Plantenstandaard

Een lente gevoel in huis creëren doe je natuurlijk met verse bloemen en planten. En het is nóg leuker om je plant op pootjes te zetten! Kies dus een plantenstandaard. Dat ziet er niet alleen leuk uit, een plantenstandaard is om meerdere redenen fijn. Een handige stylingtip die je overal kunt toepassen is stylen met hoogteverschillen. Je selecteert dan verschillende items die allemaal verschillend van grootte zijn. Echter, soms heb je nu eenmaal planten die ongeveer op gelijke hoogte zijn. Door een van die planten dan op een plantenstandaard te zetten, creëer je toch dat hoogteverschil en daardoor ziet je styling er direct al leuker uit. Een plantenstandaard mag dan trouwens een ‘plantenstandaard’ heten, ik zag hem laatst ook eens ergens met een windlicht erin, en dat zag er ook geweldig uit!

Nieuw behang

De reden waarom ik behang zo leuk vind, is dat je hiermee in een middagje al een totaal andere sfeer in je interieur creëert. Ga in de lente voor frisse kleuren. Een handige tip voor het uitzoeken van nieuw behang; op een kleiner patroon ben je over het algemeen sneller uitgekeken dan op een groot patroon. Wanneer je graag een drukke print wilt, maar je weet niet zo goed welke print en kleuren in je interieur passen, hou je dan vast een kleurenpalet. Kijk dus welke kleuren je al in huis hebt of, wanneer je een heel nieuw huis wilt gaan inrichten, met welke kleuren je graag wilt gaan werken. Door je vast te houden aan een palet van ongeveer drie kleuren weet je zeker dat alles straks mooi bij elkaar past. Kies ook zeker voor verschillende tinten van je favoriete kleuren.

Een vaas

Ik zei het natuurlijk al; niet alleen planten, maar ook bloemen horen natuurlijk thuis in een lente-huis. En die zet je dan in een mooie, nieuwe vaas. Elke week nieuwe bloemen kopen is natuurlijk wel een beetje begrotelijk. Wil je wel heel graag wekelijkse nieuwe bloemen, dan is het een leuk idee om bijvoorbeeld voor enkele losse bloemetjes te gaan en die bos vervolgens op te vullen met eucalyptus. Alleen een bos eucalyptus staan trouwens ook al erg mooi in je huis, net zoals kleine vaasjes met een enkel takje.

Een dekentje

Hoewel je bij spring-vibes wellicht niet in de eerste plaats aan een dekentje denkt, vind ik een fijn dekentje voor over je bank toch altijd meer dan ideaal. Zó warm is het momenteel nog niet, en wat is er ’s avonds nu fijner dan tegen je lief aan te kruipen op de bank? Onder een stijlvol dekentje, dat dan weer wel. Ook lekker om hem, als het straks echt zomer is, mee te nemen naar de tuin op een mooie zomeravond. En als hij niet ‘in gebruik’ is, laat je hem gewoon over de bank hangen. Staat hartstikke mooi.

IS JOUW HUIS AL KLAAR VOOR DE LENTE?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

3 Comments

  1. Dat behang vind ik prachtig, en ik wil binnenkort ook andere kussens op de bank. Vaak koop ik iets omdat het niet duur is maar daarna heb ik vaak wel een beetje spijt. Dan past het niet zo mooi qua kleur of vorm.

  2. Oi, die bloempot op pootjes vind ik wel heel erg mooi. Zou ook mooi staan in mijn woonkamer.

  3. Ik zal binnenkort ook eens een interieur update doen, ik heb de afgelopen maanden best wat dingen aangepast in mijn huis dus ja ik ben klaar voor de lente 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.