Mijn marmer wandplanken zijn weer terug in de keuken!

Planken in de keuken

Vorig jaar werd onze keuken verbouwd. We gingen van een hoogglans witte keuken naar een volledig zwarte keuken met een marmer look achterwand. In onze oude keuken hadden wij deze marmer wandplanken van Karwei al hangen. Echter, het geheel was (en is…) helaas niet zo stabiel. Marmer is natuurlijk een ontzettend zwaar materiaal en de planken hangen eigenlijk los in de messing dragers. Toen we de keuken helemaal lieten verbouwen, wilde ik graag wandplanken terug, maar ik dacht voor één keer eens voor praktisch in plaats van alleen maar mooi te gaan. Nou, dát heb ik geweten. Ik koos eenvoudige zwarte wandplanken, toevallig ook van Karwei. In dit artikel kun je ze bekijken.

karwei marmer wandplank

Nog steeds niet praktisch

Ik ben nooit van plan geweest om een heel servies op die wandplanken uit te stallen, maar toen dat zwarte plankje eenmaal hing, was hij vrijwel nóg gammeler dan die marmer wandplanken. Het is hetzelfde systeem als de LACK wandplank van Ikea, een zwevende plank dus, met het ophangmechanisme volledig weggewerkt. En ik vond de zwarte planken bovendien ook helemaal niet zo mooi als de marmer wandplanken. Dus nu had ik wandplanken die ik én lang niet zo mooi vond en bovendien nog gammeler waren.

Toch weer terug naar de marmer wandplanken van Karwei

Nu heeft onze klusjesman een flink aantal gaten moeten boren om die zwarte wandplanken op te hangen, dus Andre was natuurlijk niet zo geamuseerd. Een geluk bij een ongeluk dat dit wandje uiteindelijk nog een nieuw verfje nodig heeft, omdat er nog wat netjes weggewerkt moet worden bij de afzuigkap. Andre heeft de marmer wandplanken weer teruggehangen. Voor nu staan er ook gewoon spulletjes voor die oude gaten, dus ik ben helemaal tevreden! Mocht je ze ook leuk vinden; de marmer wandplanken zijn nog steeds te koop bij Karwei.

HEB JIJ OPEN PLANKEN IN DE KEUKEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. 

13 Comments

 1. Prachtige planken, ik hou van marmer. Het is een mooi geheel zo. Ik krijg straks ook twee open planken in de keuken waar ik mooie spulletjes op kan zetten.

  1. Christiana says:

   Oh, open planken zijn zo leuk! Ik zet er ook steeds wat anders op, alhoewel ik niet alles wat ik er graag op zou willen, op kan zetten, haha;-)

 2. Heel mooi, en het past ook zo goed bij jullie interieur! Ik heb geen open planken in de keuken, maar ik bedenk me dat ik nog wel ergens een heel mooi oudroze plankje heb staan. In het vorige huis hing dat in de keuken, maar hier kan ik het niet kwijt, ik heb te weinig lege muren. Of eigenlijk: maar 1 lege muur, maar daar kan het niet hangen omdat de oven dan niet meer open kan. Maar ik vind het altijd wel heel gezellig staan zo’n plankje in de keuken 🙂

  1. Christiana says:

   Ohh, haha, nee, het lijkt me inderdaad niet zo handig als je oven daardoor niet meer open kan;-) Misschien is ‘ie leuk in de hal, of in de slaapkamer?

 3. Ik kan me goed voorstellen dat je ze weer hebt laten ophangen. De plankjes zijn prachtig en heel stijlvol ook. Ik heb zelf een houten zwevende plank van de bouwmarkt, maar die is ook een tikkeltje gammel. Er gaat dus vast nog eens een andere plank komen.

  1. Christiana says:

   He, jammer is dat he? Ik zie altijd van die prachtige foto’s met keukens waar dan hele serviezen uitgestald staan op wandplanken. Nou, dat ga ik dus maar niet proberen met deze;-)

 4. Mooi en past ook echt in jullie keuken, en nee die Lack planken van Ikea zijn in ieder geval niet berekend op een hoop (zware spullen). In onze keuken is geen ruimt daarvoor. Overigens hadden wij in de vorige woning een zwevende plank van de Hornbach als alternatief nachtkastje en deze waren wel erg stevig.

  1. Christiana says:

   Bedankt voor de tip van de zwevende planken van Hornbach. Wij hebben eerder ook zwevende planken van Ikea gehad en die vond ik zelf een stuk steviger dan deze varianten. Echter op deze plek was dus geen ruimte voor zo’n Lack plank en daarom ging ik voor die van Karwei. Slechte keus, achteraf;-)

 5. Ik vind planken in de keuken met bijvoorbeeld voorraadpotten altijd heel gezellig staan! Maar bij ons kom je nauwelijks door de muur met boren. Nadeel is (bij ons) dat alles wat niet achter deurtjes zit enorm snel vet wordt. Maar zeker een gezellig geheel!

 6. Wauw wat een prachtige keuken lijkt het mij zeg! Ik ben gek op marmer.

  1. Christiana says:

   Wat lief, dankjewel Laura!

 7. Ik kwam de plankjes vanmiddag tegen in je stories, waarbij je de hele keuken liet zien. Dat vond ik trouwens erg leuk en je hebt een fijne stem om naar te luisteren! Jammer dat ze een beetje gammel zijn, want ze zien er heel leuk uit!

  1. Christiana says:

   Ah, wat super leuk dat je gekeken hebt, dankjewel daarvoor! Leuk om te horen;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.