Nee, we zijn voorlopig nog niet klaar. Dít zijn namelijk de 4 interieur-projecten die nog op de planning staan.

Een update van onze interieur-projecten

Vorig jaar zijn we getrouwd, dus toen hebben we op het vervangen en verven van al onze deuren in huis na, verder niet veel grote interieur-projecten gedaan. Dit jaar echter is er hier flink verbouwd en geklust, zijn we as we speak nog bezig met het één en ander en komt er ook nog een grote verbouwing aan. Ik geef even een update.

Nieuw behang in de hal

Een klein projectje is nieuw behang voor in onze hal. Het jungle behang van BN wallcovering gaat na drie jaar plaats maken voor de vrolijke gevederde vriendinnen die je hierboven ziet! Het is het Crane green behang van Graham & Brown. Het andere behang komt in onze bijkeuken en is het Botany Iridescent Midnight Blue Behang, ook van Graham & Brown.

Een dakkapel

De grootste verbouwing die we dit jaar nog laten uitvoeren is het laten plaatsen van een dakkapel op zolder. Daar heeft Andre zijn kamer, maar helaas is die door twee zeer schuin aflopende daken super onpraktisch om in te delen. Na lang wikken, wegen en alle mogelijkheden op een rij zetten, hebben we een tijd geleden de aanvraag bij de gemeente ingediend en die is inmiddels goedgekeurd. We hopen dat de dakkapel in oktober geplaatst kan gaan worden.

De trappen

Als de dakkapel eenmaal geplaatst is, gaan we dan ook eindelijk de trappen laten doen. Hier heb ik het al over sinds we in dit huis wonen. We kiezen er bewust voor om de trappen na het verbouwen van de zolder te doen, aangezien er heel wat keertjes met materialen de trappen op en af gelopen zal gaan worden. Door het plaatsen van de nieuwe badkamer heeft onze trap helaas ook heel wat te lijden gehad. Wij hebben een dichte trap naar de eerste verdieping en een open trap naar de zolder. Ik sta op zich voor alles open, maar ik vind het wel belangrijk dat beide trappen hetzelfde zijn. Op dit moment twijfelen we nog tussen een mooie vloerbedekking of een beton-look die gemaakt wordt met laminaat.

interieur-projecten

De tuin

Buiten het weghalen van een gigantisch tuinhuis en een vijver van de vorige eigenaar van het huis, hebben we in de afgelopen jaren vrij weinig gedaan in de tuin. Dit had vooral te maken met het feit dat we er beiden simpelweg geen inspiratie voor hadden. Hoe leuk en (meestal) makkelijk ik het vind om in huis bezig te zijn, hoe verschrikkelijk lastig vind ik de tuin. Een collega van Andre vertelde laatst dat hij een tuin-architect in de arm genomen had, en dat vonden we zó’n goed idee dat we zijn voorbeeld gevolgd hebben! Er ging echt een wereld voor ons open! Hij is met allerlei ideeen gekomen waar we zelf nooit op gekomen waren en het fijne is dat we alles in delen kunnen doen. Het deel waar we gaan starten is het inkorten van het grasveld. Dat is het deel linksboven op de tekening. In de hoek worden dakplatanen geplaatst met een eettafel eronder waar we dan lekker kunnen eten. Rechtsboven komt een terras met vlonderplanken en een houten overkapping die gewoon het hele jaar blijft staan. Nu hebben we daar een, bij gebrek aan een beter woord, party-tent staan met zo’n doek erover. Dit doek moet echter steeds worden weggehaald als het erg hard waait en sowieso zit het er gedurende de winter ook nooit op. Dit betekent dan altijd dat we gedurende de winter tegen een kaal, stalen frame aan zitten te kijken vanuit onze keuken en woonkamer. Het derde deel van de tuin-transformatie bestaat uit het veranderen van de verharding, maar gezien de tijd waarin we nu zitten (einde zomer) en de grote zolderverbouwing die er aan komt, wordt dat waarschijnlijk naar volgend jaar verplaatst.

HEB JIJ NOG INTERIEUR PROJECTEN OP DE PLANNING STAAN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

10 Comments

 1. Toen ik de kop las dacht ik direct: O, wat leuk! Nog meer metamorfoses! Jullie hebben de smaak goed te pakken zeg!
  Toen je het over de zolder had bedacht ik mij dat wij zo een (vlizo?) uit-trek trap hadden naar zolder en wij hebben toen een vaste trap laten maken maar wel zelf geplaatst. En hetzelfde met een dakraam. Al was was dat geen dakkapel maar je had er direct een grote kamer bij. Die helaas bij ons op een bepaald moment weer een rommelhok werd met, maar wel met het drumstel van Tom erin. (en Jeroen heeft het zoveel mogelijk geluiddicht gemaakt toen)
  Wij waren ook altijd bezig met verbouwen.
  Ik ben benieuwd hoe jullie tuin wordt, en voor welk ontwerp jullie gekozen hebben. Het zal wel weer een droomtuin worden, kan bijna niet anders!
  Ik laat onze tuin maar even voor wat het is, nog steeds pijn van de spit in mijn rug.

  1. Christiana says:

   Haha, ja erg he;-) Ik kan me voorstellen dat je alleen al met een raam een totaal andere ruimte krijgt. Ik ben ook wel benieuwd hoe de zolder er straks uit komt te zien. Ik vind het best moeilijk om me daar namelijk een voorstelling van te maken. Verbouwen, ach ja, volgens mij zijn wij ook nooit klaar, maar stiekem vind ik het wel leuk om steeds met een projectje (of een paar…) bezig te zijn!

 2. Wat een mooie klussen hebben jullie op de planning staan! Ik zou ook wel een dakkapel willen. dat zorgt voor zóó veel licht en ruimte!

  1. Christiana says:

   Ja, daar gaan wij dus ook vanuit;-) Op dit moment is licht niet eens zozeer het ‘probleem’ op zolder, het is meer dat twee kanten van de kamer een zeer schuin aflopend dak hebben, waardoor je er maar weinig in kwijt kan qua meubels en kasten. We hopen daar vooral verandering in te brengen met de dakkapel straks!

 3. Eigenlijk vind ik het momenteel wel best met ons huis. Denk dat als je ouder wordt meer vrede hebt met hoe het is.

  Leuk tuinontwerp! Ik hou ook van een mooie tuin, maar geen zin in om er in te werken!

  1. Christiana says:

   Ja, ach, de tijd zal het ons leren denk ik;-) Voorlopig zitten we in ieder geval nog vol met plannen!

 4. O, wat een leuke plannen! Ik vind het tuinontwerp erg mooi en je zult zeker geen spijt hebben van de overkapping. Wij hebben er ook een en je kunt langer genieten van in de tuin zitten. Het behang vind ik ook heel mooi. Ben heel benieuwd hoe het er allemaal uit komt te zien 🙂

  1. Christiana says:

   Oh wat heerlijk dat jullie een overkapping in de tuin hebben, ik moet zeggen dat ik daar ook het meest naar uitkijk. Wij hebben nu zo’n stalen frame met een doek erover, maar dat is verre van ideaal. De afgelopen dagen heeft het natuurlijk best flink geregend en de regen blijft dan allemaal op het doek liggen. Hij is ook al twee keer kapot gescheurd door de wind, dus toen moesten we helemaal een nieuwe kopen, omdat we die losse doeken nergens konden vinden. Ik zal blij zijn als hij er straks staat, dan ziet het er gewoon het hele jaar mooi uit.

 5. Wat super gaaf een dakkapel! Ben heel benieuwd naar hoe jullie tuin wordt. Je houdt ons vast wel op de hoogte! Zou ik ook graag willen, maar dat is helaas bij dit huis technisch niet uitvoerbaar. De beneden verdieping is compleet geschilderd (al het houtwerk, de wanden, plafonds) dus we hebben onze portie wel gehad voor dit jaar 😊.

  1. Christiana says:

   Snap ik, je kan niet alles tegelijk. Wij zijn eigenlijk ook al van begin af aan bezig in dit huis;-) Ik ben zelf ook benieuwd naar de tuin, het zal wel een lang project worden. We hebben toevallig gisteren gehoord dat de dakkapel in oktober geplaatst gaat worden, dus we willen eerst het project binnenhuis afronden en als het straks winter is, zie ik ons ook niet meer veel in de tuin doen;-) Maar het komt allemaal vanzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.