Voor onder onze overkapping in de tuin koos ik het zwart-witte Ikea vloerkleed SKARRILD. Ik laat je zien hoe ik deze gestyled heb.

Een buitenkleed kiezen

In de afgelopen maanden zijn we erg druk geweest met onze tuin. Alles is er uit geweest, op de schutting en één boompje na. In de voorgaande jaren waren we vooral binnenhuis bezig, en we besloten op een gegeven moment de tuin maar naar ‘het eind’ te verplaatsen. Dat ‘eind’ was dus dit jaar. We kozen tegels, kunstgras en beplanting. Als laatste lieten we een overkapping zetten die we zelf zwart beitsten. En toen kon het stylen beginnen. Onze tuin zelf is nu nog vrij ‘strak’. Dit heeft natuurlijk vooral te maken met het feit dat alle beplanting er net een paar maanden instaat, alles moet dus nog groter en vooral groener gaan groeien. In de eerste instantie hadden we qua beplanting (nog) niet echt kleur in de tuin, op de kleur ‘groen’ na natuurlijk. Ik wist van tevoren al dat ik heel graag een buitenkleed wilde, maar ik had nogal wat moeite om deze te vinden. Ik koos in de eerste instantie een ander kleed, maar al gauw besefte ik dat dat hem niet was. Ja, ik doe ook wel eens een interieur-miskoop. Ik vond hem te ‘bohemian’, het kleed paste niet goed bij mij en bij de rest van ons huis. Dat kleed ligt dus inmiddels bij mijn zus onder de tuintafel, en dit is dus het kleed wat er nu ligt, het Ikea vloerkleed SKARRILD.

IKEA vloerkleed SKARRILD

Ik had dit vloerkleed al eerder gezien bij Ikea, maar ik was er in het begin niet helemaal over uit wat ik er nu van vond. Zou hij niet te ‘gewoontjes’ zijn? Omdat de rest van de tuin vrij strak is, geeft zo’n kleed opeens toch heel veel sfeer en die sfeer moet je natuurlijk wel aanspreken. Ik wilde graag een beetje de sfeer die ik binnen heb, ook buiten hebben, en omdat we binnen natuurlijk ook veel zwart hebben, besloot ik er toch voor te gaan. En ik zou het gaan combineren met blauwe accenten. Nu het allemaal samen is gekomen, ben ik er enorm blij mee. Het Ikea SKARRILD vloerkleed is 160 bij 230 cm. groot. Dat is zoals je ziet iets groter dan de loungeset, wat het geheel ook echt ten goede komt. Het kleed is gemaakt van polypropeen, daardoor is dit vloerkleed dus (ook) geschikt voor buiten, alhoewel hij binnen ook prachtig zal staan. Het is echt een heel degelijk vloerkleed van mooie kwaliteit. Mocht je je afvragen hoe ik hem netjes houd? Ik stofzuig het kleed zo nu en dan. Achter één van de palen van de overkapping zit een stopcontact verwerkt, heel handig. Mocht je geen stroom hebben in de tuin, dan kun je natuurlijk ook de stekker van je stofzuiger binnen in het stopcontact doen en een verlengsnoer gebruiken. Ik vind stofzuigen namelijk het snelst en het makkelijkst gaan.

Hangstoel

Ook met de hangstoel was het helaas niet in één keer raak! Ook hier heb ik erg lang naar moeten zoeken, de hangstoelen waren namelijk of erg duur of ze hadden een levertijd van ongeveer acht weken. Na acht weken zou de zomer al praktisch voorbij zijn, dus dat vond ik ook geen succes. In de eerste instantie kocht ik een hangstoel bij Beliani, maar die kwam tot twee keer toe kapot binnen, ontzettend jammer. Deze hangstoel vond ik uiteindelijk bij Leenbakker en ik had er niet blijer mee kunnen zijn. Het formaat is echt perfect, en we hebben de hangstoel aan een haak gehangen die helemaal om zijn as kan draaien. Heerlijk, want zo kun je dus echt met je gezicht in de zon gaan zitten of juist in de schaduw.

HEB JIJ EEN BUITENKLEED IN DE TUIN OF OP JE BALKON?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

13 Comments

 1. Het is een hele gezellige tuin geworden! Zo’n overkapping is zo fijn en sfeervol! Daar ga je zeker heel veel van genieten.

  1. Christiana says:

   We hebben er ook echt al enorm van genoten. Ik had het ook al voorspeld; dat als de tuin af zou zijn (alhoewel hij natuurlijk nooit echt ‘af’ is) ik veel meer buiten zou zitten. De hangstoel is echt mijn favoriete plekje.

 2. Prachtig kleed en jullie tuin is erg mooi geworden! Heb nu een goedkoop tuinkleed onder de tafel. Maar dat is meer even voor nu want er liggen van de houten vloerdelen (kunnen niet los) waar heel dom ca. 1 1/2 cm. tussen is gelaten waardoor er van alles tussenvalt wat je vervolgens niet meer kunt pakken maar het vervelendste is dat we wel eens iets gekruimeld hebben met een muis….als gevolg die gelukkig gepakt is door Amy en uiteindelijk waarschijnlijk meer dood dan levend in de stofzuiger is beland; of er nog meer zitten weet ik niet maar ze zit nu iedere ochtend en avond voor het “muizenhol” te loeren :-). Volgend jaar wil ik daar denk ik kunstgras.

  1. Christiana says:

   Oh jee! Een muis in de stofzuiger, dan wel in je tuin, daar zit je natuurlijk niet op te wachten:-( Ik vermoed dat je ze wel hoort als er nog meer zitten. Ik woonde vroeger als student in een heel mooi, maar heel oud huis en daar hadden we er ook last van. Je hoorde ze wel (brrrr…), maar zag ze niet…Tot we een keer midden in de nacht terug kwamen van het stappen en een muis op de trap zagen! We schoten van schrik tegen het plafond. Brrr, nee, ik ben geen fan van muizen:-(

 3. Wat een mooi kleed, past perfect bij jullie mooie en sfeervolle tuinhoek!

  1. Christiana says:

   Dankjewel Giovanna, ik ben er ook echt heel blij mee! Toen ik hem online zag, twijfelde ik een beetje of hij niet ‘saai’ zou zijn, maar nu hij er eenmaal ligt met die blauwe kussentjes en alle planten eromheen, vind ik het geheel echt super gezellig.

 4. Mooi is jullie tuin geworden en ook zo’n leuk zitje heb je ervan gemaakt onder de overkapping. Ik vind het kleed echt prachtig en er heel goed bij staan. De hangstoel vind ik ook erg leuk. Leenbakker heeft fijne spullen, ik kocht er deze zomer een ligstoel na heel lang zoeken en ik ben er super blij mee.

  1. Christiana says:

   Oh, dat lijkt me ook zo heerlijk, zo’n ligstoel! Ik heb er ook nog even naar gekeken, maar ik heb er niet echt plek voor, of ik moet hem midden op het gras zetten, maar dan lig ik weer pal in de zon, en dat wil ik ook niet. Dus nu geniet ik gewoon volop van de loungeset en vooral van de hangstoel dus;-)

 5. Wat is het leuk geworden! Super gezellige plek om te zitten en ideaal omdat ik ook nooit in de volle zon kan zitten!

 6. Oh dit ziet er heel gezellig uit! Wij willen deze vakantie de tuin ook onder handen nemen. Zin in! Dan zitten we er vast veel vaker in 🙂

 7. Wat een mooie overkapping! Zo’n kleed maakt het echt wel ‘af’. Binnenkort gaan wij onze schuur laten ombouwen tot een overkapping/veranda, dus dankjewel voor de inspiratie 🙂

 8. Ziet er super mooi uit! Mag ik van je weten waar je de bank gekocht hebt?

  1. Christiana says:

   Dankjewel! Dit is de ÄPPLARÖ set van Ikea!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.