Geld besparen op je interieur aankopen kan op allerlei verschillende manieren. Ik vertel je hoe ik dat doe.

Wacht het goede moment af om te besparen op je interieur aankopen

Van een aantal van mijn favoriete interieurwinkels en interieurmerken wacht ik standaard de sale af. De eerstvolgende sale van Zara home bijvoorbeeld, start direct de dag na kerst, en het leuke is dat wanneer hun sale begint, zij altijd een paar dagen twintig procent korting geven op de gehele collectie. Ik heb meerdere items uit ons huis, zoals onze lampen op het tv-meubel en het vloerkleed onder ons bed, in die periode gekocht!

‘Onderhandelen’

Ga je naar een woonwinkel en ben je voornemens om een groot meubelstuk aan te schaffen, dan is het zeker niet raar om te vragen of zo’n winkel een speciale actie heeft, of een bepaalde korting. Wellicht niet nu, maar misschien volgende maand? Bij winkels zoals Ikea werkt dit natuurlijk niet, ik heb het nu echt over speciaalzaken. Het werkt ook vaak bij winkels die raambekleding leveren, bepaalde periodes geven zij bijvoorbeeld korting op de maakkosten, of zijn die zelfs helemaal gratis. Toen wij onze SMEG koelkast kochten, kregen wij onze SMEG waterkoker er gratis bij, gewoon door er naar te vragen! Ik ben oprecht van mening dat je liever wat langer kan wachten zodat je echt iets moois kunt kopen wat je graag wil hebben, (liefst natuurlijk voor een zo aantrekkelijk mogelijke prijs!) dan dat je (te) snel iets aanschaft ‘om het maar te hebben’.

Nieuwsbrieven en kortingscodes

Ben je online aan het interieurshoppen? Je kunt eenvoudig geld besparen op je interieur aankopen door je in te schrijven voor een nieuwsbrief. Heel veel websites hebben tegenwoordig namelijk een actie dat wanneer je je inschrijft op hun nieuwsbrief, je een kortingscode ontvangt voor korting op je eerste bestelling. Vind je de nieuwsbrief daarna niet (meer) zo interessant, dan meld je je gewoon weer af! Ook online kun je heel wat kortingscodes vinden. Gebruik hiervoor google en heb hier soms even geduld mee. Er staan natuurlijk (helaas) ook veel kortingscodes online die niet (meer) werken. Ook op blogs vind je vaak kortingscodes. Desenio bijvoorbeeld werkt met heel veel bloggers samen en in vrijwel alle gesponsorde blogposts vind je ook een kortingscode voor de webshop.

Prijzen vergelijken

Ook prijzen vergelijken is super makkelijk wanneer je online voor je interieur aan het shoppen bent. Ik ben bijvoorbeeld helemaal weg van het servies van HK Living, en ik ben er al achter gekomen dat de prijzen tussen verschillende websites onderling behoorlijk verschillen. Online vind je het vaak sowieso goedkoper dan in de winkels. Als je dan ook nog gebruik kunt maken van een kortingscode is dat helemaal fijn.

Zoekopdracht filteren

In veel webshops kun je filteren; op product, kleur, merk, maar ook op prijs. Als je echt een budget hebt waar je niet overheen kunt of wilt komen, dan kun je prima filteren op prijs. Dan toont de webshop jou alleen die meubels of accessoires die binnen jouw budget vallen!

Shoppen voor je interieur op Marktplaats

Zelf ben ik niet zo’n fan van het kopen via Marktplaats, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat ik behoorlijk perfectionistisch ben. Ik denk dat mensen onderling nogal eens verschillen van mening over de term ‘zo goed als nieuw’. Maar toch kan het wel lonen om op marktplaats te zoeken naar meubels of woonaccessoires die je graag zou willen hebben, maar in de winkel wellicht te duur vind. Wat interessant is, is dat je een zoekopdracht kunt instellen. Als iemand een item te koop aanbiedt dat aan jouw zoekopdracht voldoet, krijg je hier automatisch een melding van. Ik heb zelf een ding in huis dat ik ooit van via Marktplaats gekocht heb, en dat is een gouden poef, moet ik er direct bij zeggen dat ik die al zeker vijf jaar heb en dat deze alle mogelijke plekjes in huis al gezien heeft. Ook op rommelmarkten en in kringloopwinkels vind je soms heel unieke dingen. En heb je al eens op zolder gekeken bij je ouders, of bij opa en oma? Spullen die voor hun niet meer interessant zijn, kunnen echt waanzinnig leuk in jouw interieur staan! Juist door te mixen met verschillende stijlen, oud en nieuw en budget en high-end bijvoorbeeld, maak je je interieur super interessant en leuk!

Vermijd impulsaankopen

Impulsaankopen vermijden is misschien wel de beste tip voor het besparen op je interieuraankopen. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een impulsaankoop voor in ons interieur gekocht heb, die ik nu nog heb staan. Het is fijn om je in je huis te omringen net spullen waar je echt blij van wordt, en die echt in je interieur passen, en soms kost het gewoon wat meer tijd om deze spullen te vinden.

HEB JIJ NOG EEN GOEDE TIP OM GELD TE BESPAREN OP JE INTERIEUR AANKOPEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

9 Comments

  1. Wat een leuk en handig artikel! Ik vind het ook altijd belangrijk om niet meer uit te geven dan nodig is aan aankopen, zonder dat je daarbij hoeft in te leveren aan kwaliteit. Kortingscodes en nieuwsbrieven zijn daarbij ideaal inderdaad. Dat scheelt soms toch weer een tientje of zelfs meer. Als ik iets moois heb gezien wat wel erg duur is, zoek ik vaak naar mogelijke alternatieven. Met zoektermen als ‘gele vaas’ kun je soms voor een mooi item een iets voordeliger alternatief vinden dat minstens zo mooi is 🙂

    1. Christiana says:

      Goede tip inderdaad! Zeker als je niet een specifiek merk als zoekterm gebruikt, of gewoon helemaal niet op zoek bent naar een specifiek merk, maar meer naar een specifiek item of een kleur, werkt dat zeker wel voor google;-)

      1. Goede tips! Ik heb onderhandeld toen we de keuken kochten. Ik vond het spannend en niet echt comfortabel maar ik ben blij dat ik het gedaan heb.

  2. Wij zijn heel slecht in het afdingen, al weet je dat het zeker mogelijk is. Er zijn mensen die hoge kortingen bedingen of er extra producten bij krijgen. Als ik iets echt op het oog heb wat ik te duur vind dan wacht ik vaak even af, het wordt ooit een keer afgeprijsd. Of via een nieuwsbrief korting of ik zoek online kortingscodes. Dat werkt ook goed, ik heb het een paar keer gedaan!

    1. Christiana says:

      Precies, ik wacht ook vaak de afprijzingen af, want de meeste spullen gaan toch óóit een keer uit de collectie en worden dan dus afgeprijsd;-)

  3. Goeie tips, ik kan er niet echt eentje bij bedenken. Het onderhandelen in speciaalzaken is zeker belangrijk, maar ik merk dat ik soms schroom heb dat te doen. Uiteindelijk doe ik het altijd wel omdat het gewoon zonde is het niet te doen en het vast ook ingecalculeerd wordt door de winkel.

    1. Christiana says:

      Ik snap het ook wel, ik vind het ook niet altijd even makkelijk om te doen, het ligt er maar net aan in welke winkel je bent en wie er tegenover je staat. Ik vind het trouwens ook wel meespelen of het een winkel is waar je vaak komt. Wij kwamen vroeger bijvoorbeeld vaak in winkel van een bepaald merk, en toen merkten we ook regelmatig dat een dame die daar werkte ons al influisterde als er een kortingsweekend of iets dergelijks aankwam en we dus beter even konden wachten met de aankoop. Ik werk natuurlijk zelf in een winkel en wellicht is het dan ook makkelijker om te doen, omdat ik toch wel weet dat je als verkoopster / verkoper echt wel mogelijkheden hebt om klanten tegemoet te komen, is het niet met korting, dan wel met een mooie gift;-)

  4. Ik ben echt van het prijzen vergelijken en rond snuffelen in reclame folders!

    1. Christiana says:

      Dat is inderdaad ook een goede tip! Ik had er helemaal niet aandacht om die er tussen te zetten. ‘Vroeger’ was ik ook wat meer van de reclamefolders, nu ben ik sneller geneigd om online te kijken en prijzen te vergelijken, maar ik weet zeker dat veel mensen nog volop reclamefolders doorzoeken. Wat ik wel altijd doe is de kortingsbonnen van bouwmarkten bewaren, van zulke winkels heb je toch regelmatig wat nodig, en zeker omdat we dit jaar volop aan het verbouwen zijn in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.