Cosmetica opbergen in de badkamer, zó heb ik dat dus gedaan!

Cosmetica opbergen in de badkamer

Eventjes geleden heb ik natuurlijk mijn badkamer al laten zien, en bovendien heb ik ook al eens mijn tips gedeeld om een badkamer te organiseren en netjes te houden. Vandaag laat ik je dan zien hoe ik dat zelf in de praktijk heb gebracht; zó heb ik mijn cosmetica opgeborgen.

IKEA GODMORGEN wastafelmeubel

Dit is de wastafel. Het is het GODMORGEN wastafelmeubel van Ikea met daarop een marmer look blad van Stone art house en een zwarte wastafelkom van Badkamerwinkel.nl. Zoals je ziet is het oppervlak leeg, op een handzeepje en geurstokjes na. Ik heb dit heel bewust gedaan om twee redenen. Ik houd ervan om in de avond uitgebreid mijn huid te reinigen en dan spetter ik nogal eens met water. Als ik zo’n oppervlak dan vol ga zetten met spulletjes dan wordt natuurlijk alles nat. Bovendien kan ik het wastafelmeubel op deze manier heel makkelijk schoonhouden zonder steeds van alles te moeten verplaatsen.

cosmetica opbergen in de badkamer

De indeling van ons IKEA GODMORGEN wastafelmeubel

Hoewel Ikea altijd heel goed is in het bedenken van praktische oplossingen, hebben ze helaas geen kant en klare oplossing om dit wastafelmeubel in te delen. Ja, er bestaat een kunststof verdeler, ook GODMORGEN genoemd, die je in de la kan plaatsen, maar als je er bijvoorbeeld twee naast elkaar zou plaatsen, hou je aan alle kanten loze ruimte over. Bovendien gaan die bakken daardoor makkelijk door de la heen schuiven wanneer je de lades open en dicht doet. Uiteindelijk heb ik deze verdelers bij Ikea gevonden, witte kunststof bakjes die BILLINGEN heten. Er passen er vier naast elkaar, en hoewel ik nog steeds wat loze ruimte overhoudt aan de zijkanten, is deze oplossing wat mij betreft in ieder geval een stuk beter dan de GODMORGEN verdeler. Helaas ontdekte ik dat deze verdelers niet meer te koop zijn bij Ikea, zonde natuurlijk. Hoewel ik de bakjes redelijk praktisch vind, vind ik ze toch wel wat laag. Hoge flessen zijn snel geneigd om te vallen, dus ik wil binnenkort eens gaan passen en meten met de VARIERA bakken, ook van Ikea. Voor nu is dit in ieder geval de indeling van ons wastafelmeubel. In het rechterbakje staan mijn producten die ik dagelijks gebruik, zoals micellair water, oogmake-up remover, deodorant en zulk soort dingen. De overige drie bakjes zijn van Andre. Ik hóór je al denken, hóé is het mogelijk dat Andre meer cosmetica in de badkamer heeft dan jij? Daar kom ik nog op, want in de rest van de badkamer staan namelijk vooral mijn spullen.

Ikea Godmorgon badkamermeubel indelen

Cosmetica opbergen in de badkamer, gebruik een dienblad

Ik heb echt een zwak voor dienbladen. Ik vind het altijd veel toevoegen en ik heb dan ook in bijna elke ruimte van het huis wel een dienblad staan. Ik vind het altijd leuk dat je met een dienblad echt een eenheid kan creëren, ten opzichte van wanneer je alle producten los neer zou zetten. Het is wellicht een beetje een vreemde plek, hier zo op de toiletombouw, maar dit is gewoon de enige plek in de badkamer waar ik momenteel iets neer kan zetten. Ik heb hier beperkt de ruimte, dus het dienblad kon niet al te groot zijn. Hier heb ik nog meer skincare staan die ik dagelijks gebruik, en dan vooral de wat ‘mooiere producten’. Wattenschijfjes en wattenstaafjes bewaar ik in vooraadpotten.

cosmetica opbergen in de badkamer

Shower shelfie

Tijdens de verbouwing van de badkamer kwamen we op het idee om een inbouwnis te laten maken. Dat was niet even snel gedaan, omdat er in ons geval een voorzetwandje in de badkamer geplaatst moest worden. Die inbouwnis moet natuurlijk ergens ‘in’. Achteraf ben ik enorm blij dat we het toch doorgezet hebben, want voorheen hadden we van die hangende mandjes, maar dat vond ik er totaal niet mooi uitzien. Ook in de douche ben ik altijd vrij minimalistisch qua producten. Ik heb bijvoorbeeld nooit meerdere showergels tegelijkertijd open. Ik vind dat gewoon heel onrustig ogen en ik kan toch niet meerdere showergels tegelijkertijd gebruiken. Hier staan dus mijn shampoo, conditioner en haarmasker, een facecleanser en een showergel. Andre gebruikt altijd een stuk Diptyque zeep onder de douche.

HEB JIJ VEEL PRODUCTEN IN HET ZICHT STAAN IN DE BADKAMER? OF BERG JE JUIST ZOVEEL MOGELIJK SPULLEN OP IN LADES?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

15 Comments

 1. Ik berg alles het liefst netjes op. Alleen de douchespulletjes staan in de doucheruimte en boven de wasbak wel de tandenborstels en tandenstokers en zo. De rest lig in lades onder de wasbak. Volgens mij hebben wij trouwens hetzelfde wastafelmeubel, alleen hebben wij geen handgrepen op de laden en hebben we een grote, vierkante, witte wasbak erop. 🙂

  1. Christiana says:

   Dit is het GODMORGON wastafelmeubel van Ikea. In onze vorige badkamer hadden we deze ook en die bevalt ons erg goed. Ik had tijdens de badkamerverbouwing wel rond gekeken naar andere meubels, maar in badkamerspeciaalzaken zijn de prijzen van de meubels echt veel hoger en ik vond ze zeker niet veel mooier. Deze is erg groot en praktisch. Wij hebben er zelf een marmer look blad op laten zetten bij Stone art house en een wastafelkom. Normaal gesproken zitten er kunststof handvaten aan de bovenkant van de lade, maar het leek me juist leuk om er handgrepen op te plaatsen. Dat is het leuke van Ikea, je kan het makkelijk naar je eigen smaak maken.

 2. Wat heb je het netjes! In mijn la is het gewoon totaal niet geordend. Die bakjes ga ik ook halen, want dat is voor mij wel echt een goede oplossing! Op de wastafel heb ik wel wat spulletjes staan; tandenborstels, tandpasta, parfum, een plantje. Anders wordt het in onze badkamer een saaie bedoeling. Maar bij jullie staat het heel netjes!

  1. Christiana says:

   Haha, dankjewel;-) De juiste bakjes zijn dan ook echt het ‘geheim’ van het netjes en georganiseerd houden van de badkamerla!

 3. Ik berg zoveel mogelijk op wij hebben een hangkast van Hemnes (zwart) en een wastafelmeubel van Hemnes met een wastafel met 2 brede stukken aan de zijkant. Daar zet ik ook het liefst zo min mogelijk op (wordt snel rommelig). De lade heb ik gevuld met Skubb en de overgebleven ruimte heb ik opgevuld tegen het schuiven met goedkope handdoekjes die we niet gebruiken 🙂 van de Action. De onderste lade is een heel verhaal. Toevallig hadden we in Nieuwegein ook zo’n meubel en toen we onze kat pas hadden heeft ze zich daar verstopt; die lade is wat korter omdat de afvoer erachter langs loopt en daardoor kon ze vanonder af in de lade klimmen. We hadden haar toen 2 dagen en dachten dat ze weggelopen was. Inmiddels al aangemeld bij Amivedi etc. etc. Echt overal gezocht toen ik in een soort van paniek die lade opentrok…..daar lag mevrouw. Sindsdien is het haar veilige plek als ze bang is (vuurwerk, klusjesmannen, onweer etc.) Er ligt nu standaard een kussentje met een grote handdoek. Als we ooit nog gaan verhuizen “moeten” we dus eigenlijk weer zo’n badmeubel :-). Voorraad beweer in in de linnenkast evenals handdoeken.

  1. Christiana says:

   Ah, wat moet jij je zorgen gemaakt hebben toen je haar kwijt was!! Gek he, hoe katten op de meest vreemde plekjes gaan liggen en zich daar dan toch schijnbaar heel fijn en veilig voelen.

 4. Jemig wat een mooie badkamer/wastafelmeubel! Leuk om te zien hoe je alles hebt staan. Op ons plankje staan de basics: tandpasta, tandenborstels, haarlak/gel enzovoort. Mijn doucheproducten, scrubs enzovoort zit in de onderste lade. En huidverzorging en dergelijke staan in mijn beauty/werkkamer 🙂

  1. Christiana says:

   Dankjewel! Ik vind het zelf ook altijd zo leuk om bij andere mensen in huis te spieken, en dan vooral in de kasten en in de lades;-) #helemaalnietnieuwsgierig.

 5. Mooi gedaan! Ik heb ook zoveel mogelijk in lades. Makkelijk schoon te houden en het oogt rustiger.

 6. Ik heb een rek staan waar alle doucheproducten op staan en op een plank staat mijn micellair water, watjes en wat spullen van Tom. De rest heb ik allemaal op de slaapkamer staan. Als ik mij aangekleed heb pak ik daar mijn dagcrème, serums en parfum. Dus veel uit het zicht als het ware. Soms heb ik een dagcrème in een tube in de douche staan, potten crème of alles wat van glas is vermijd ik daar, veel te bang dat ik het laat vallen op de harde vloer. En al dat vocht doet het ook geen goeds. (onze badkamer heeft een verouderd afzuigsyteem, ik moet om de haverklap schimmelplekken wegwerken, heel vervelend en jakkes natuurlijk…)

  1. Christiana says:

   Ohh, dat kan ik me heel erg goed voorstellen! Als glas op een badkamervloer kapot valt, spat het alle kanten op. Ik heb een tijd bij Sabon gewerkt en daar hadden we scrubs in van die grote, glazen potten. Ik sprak eens een man die die pot in zijn wastafelkom had laten vallen en die had mooi een barst in de kom! Ah, vervelend zeg, van die schimmel! Ontzettend lastig om daar inderdaad iets aan te doen als het afzuigsysteem niet werkt:-(

 7. Wat super handig hoe je je cosmetica hebt opgeborgen! Ook de shower shelfie vind ik enorm mooi en een goed idee. Het ziet er super opgeruimd uit. Veel beter dan al die bakjes aan zuignappen die je wel eens ziet in een douche (hadden wij vroeger ook maar gelukkig nu niet meer; nu zetten we het weer terug in de kast). Dat vind ik zo rommelig staan. In ons wastafel meubel bewaren wij de handdoeken en we hebben een grote spiegelkast waar ik het meeste van mijn cosmetica in bewaar.

  1. Christiana says:

   Nee, die hangende bakjes of mandjes, daar ben ik inderdaad ook geen fan van. Wij hadden ze dan wel in de muur geboord, maar evengoed zakten ze door, door het gewicht. En kun je nagaan, want zoveel producten staan er dus niet eens in onze douchecabine!

 8. Het ziet er bij jou echt zo mooi en strak uit, onze badkamer is hier helaas niet voor geschikt.. ik pak s’morgens alles uit mijn lades en dat breng ik naar de badkamer toe, ik kan gewoon niet mijn spullen daar kwijt 🙁

 9. Ik vind het heel irritant als er van alles buiten de lades en kastjes staat. Dat zit alleen maar stof te happen en daarom wil ik ook zoveel mogelijk echt opbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.