Met deze accessoires voor je salontafel maak je jouw salontafel helemaal pinterest-proof. En je kan er eindeloos mee variëren!

Boeken

Niet persé het meest belangrijk, maar ach, een top-5 moet ergens mee beginnen, toch? Het is een beetje een overgewaaid fenomeen vanuit Amerika, de zogenaamde coffeetable books. Dit kunnen boeken zijn met de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals cultuur, kunst, fashion en interieur. Ze hebben hun stijlvolle covers gemeen, en natuurlijk het feit dat ze rijk zijn aan prachtig beeldmateriaal. Weinig bezoek dat je thuis ontvangt, zal immers de behoefte hebben om uitgebreid een roman te gaan zitten lezen bij jou op de bank! Dit soort bladerboeken staan garant voor entertainment, en ze zien er prachtig uit! Je kunt ze neerleggen, of er stapeltjes van maken.

Accessoires voor je salontafel op een dienblad

Ik weet ondertussen al niet eens meer hoeveel dienbladen er hier in huis binnen zijn gekomen, maar ik heb er heel wat. Ze zijn dan ook multi-inzetbaar. Met een dienblad op je salontafel kun je al je mooie items groeperen en er een geheel van maken. Het maakt echt enorm verschil of je accessoires zoals kaarsen en bloemen los neerzet of ze groepeert op een dienblad. Probeer het maar eens! Ik heb nu een dienblad van H&M HOME op onze salontafel staan.

Bloemen

Met bloemen creëer je in een handomdraai gezelligheid, kleur en sfeer in je interieur. Tijdens de zomer zijn pioenen en hortensia’s favoriet bij mij. Zeker wanneer je ervoor kiest om ook andere accessoires op je salontafel te plaatsen, is een complete bos niet nodig. Ook enkele bloemetjes staan natuurlijk al erg mooi. En als je een echt mooie vaas kiest, is die vaas leeg zelfs mooi! Ben je veel van huis of vind je het toch te begrotelijk om elke week verse bloemen te kopen? Plantjes staan natuurlijk ook erg leuk op je salontafel.

Kaarsen of roomspray

Hier hoef ik maar weinig aan toe te voegen natuurlijk! Verkrijgbaar in alle soorten en maten en zelfs wanneer de kaars niet brandt, staat het super stijlvol op je salontafel. En is je kaars op? Dan kun je de verpakking prima opnieuw gebruiken voor wattenstaafjes, pennen of kleine plantjes!

Decoratieve accessoires voor je salontafel

Dat is natuurlijk een ruim begrip, en vat het ook gerust als zodanig op; vaasjes, potjes, doosjes, schaaltjes, noem het maar op. Stenen en schelpen zijn ook erg leuk. Mijn favoriete plek om stijlvolle decoratieve items te shoppen is zonder twijfel Zara home.

WELKE ACCESSOIRES ZET JIJ GRAAG OP JE SALONTAFEL?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

5 Comments

 1. Hele mooie salontafel hebben jullie! Zo een zou ik er ook graag willen, maar die staat (momenteel) gewoonweg niet in onze huiskamer. Op dit moment ligt de salontafel overigens vol met Playmobil 😊 er is hier op dit moment echt niet aan te beginnen om ‘em insta-proof te maken.

 2. Sonja Van de Sande says:

  Ik hoef geen instaproof huis, hahaha ik zou er net in knnnen leven. En nu is het een bende, want mijn hoofd is ook onrustig dat zie je gelijk aan mijn huishouden.

  Maar, als je tijd hebt… ik heb nog een uitdaging 😉

 3. Ilona Dekker says:

  Wat een prachtige salontafel; wij zijn op zoek naar een vierkante of rechthoekige van marmer of glas maar de trend is blijkbaar rond dus mag ik vragen waar deze tafel vandaan komt?

  1. Christiana says:

   Hi Ilona, deze tafel is van Leenbakker. Ze hebben hem nog daar nog steeds en nu ook in het rond;-)

 4. Dit ziet er echt zo leuk uit! ik moet eerlijk zeggen dat door alle pinterest inspiratie ik al precies weet hoe ik mijn huis wil hebben, handig met video’s opnemen en foto’s maken haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.