Ik geef je vijf ideeën voor een mini make-over voor je interieur. Voor deze make-overs maak je gebruik van spullen die je al hebt en hoef je de deur niet uit.

Mini make-over voor je interieur met spullen die je al hebt

Het zijn vreemde en verdrietige tijden. Het is nu meer dan ooit belangrijk om moed te houden en goed voor elkaar en voor jezelf te zorgen. Omdat velen van ons nu veel meer thuis zijn, lijkt het mij des te belangrijker om je huis zo comfortabel en gezellig mogelijk te maken. Ik geef je dus graag een aantal inspirerende ideeën voor een mini make-over voor je interieur waar je niet eens de deur voor uit hoeft te gaan.

Deel een open kast opnieuw in

Heb je een open kast? Of misschien één of meerdere wandplanken? Leuk, want je kunt daar namelijk alle kanten mee op. Haal alles uit je kast en begin helemaal opnieuw met het indelen ervan. Ik vind het zelf altijd prettig om met een kleurenthema te werken. Dat is voor jou ook een idee wanneer je het lastig vind om te bedenken wat je in je open kast gaat zetten. De regels voor het indelen van een open kast? Die zijn er eigenlijk niet! Vul je open kast met dingen waar je blij van wordt. Werken met objecten van verschillende formaten en oneven aantallen is altijd goed. Voeg vooral ook groen toe in de vorm van (droog)bloemen en plantjes.

Het leuke van een gallery wall is dat je er eigenlijk steeds iets aan kunt veranderen. Iets toevoegen kan natuurlijk ook, mits de ruimte dat toelaat. Verander je foto’s dus eens! Wellicht heb je nog afgedrukte foto’s liggen, of heb je thuis de mogelijkheid om foto’s af te drukken. Je kunt online ook foto afdrukken bestellen, zelf doe ik dat meestal via Hema of Kruidvat. Denk ook verder dan foto’s, elke mooie afbeelding past in een gallerywall! Wat dacht je van de uitnodiging van je bruiloft, een geboortekaartje, een ansichtkaart die je ergens gekocht of toegestuurd gekregen hebt? Mooie afbeeldingen uit een magazine of oud boek kunnen ook. Er zijn tal van webshops waar je posters kunt bestellen, zoals Desenio. Denk ook nog verder dan afbeeldingen! Kleine wandplankjes met daarop bijvoorbeeld een plantje passen ook perfect in een gallerywall, net zoals spiegels, bordjes en tegeltjes. Wil of kun je niet in de muur boren? Een gallerywall kun je ook creëren door lijsten simpelweg neer te zetten. Op een dressoir of in een kast bijvoorbeeld. Het is dan leuk om te zorgen voor lijsten van verschillende hoogtes. Zorg ook voor zowel verticale als horizontale prints.

interieur inspiratie opdoen tips

Verpot je planten voor een mini make-over van je interieur

Soms moét een plant echt verpot worden, omdat hij te groot is geworden voor de huidige pot. Maar je kunt natuurlijk ook creatief omgaan met het verpotten van je planten. Door je planten eens in een andere pot te zetten, past een bepaalde plant die voorheen in je woonkamer stond, opeens bijvoorbeeld heel leuk in je slaapkamer. En planten hoeven natuurlijk niet persé in een bloempot te staan. Kleine planten passen ook perfect in schaaltjes, kommetjes en zelfs kopjes die je normaal gesproken in de keuken bewaart. En wat dacht je van een selectie kleine plantjes op een stijlvol dienblad? Leuk om op die manier je salontafel anders te stylen, maar ook tof in je badkamer, op je bureau of op de vensterbank. Heb je droogbloemen in huis? Ook die kun je makkelijk in een andere vaas zetten! Of verdeel een grote boos over verschillende vaasjes. Een boeketje droogbloemen onder een stolp is ook een tof idee.

Creatief met restanten behang

Ook met restanten behang kun je een mini make-over van je interieur doen. Je hoeft namelijk niet persé een hele ruimte te behangen voor een groots effect. Je kan bijvoorbeeld ook je muur denkbeeldig in tweeën splitsen (horizontaal). De bovenste helft kun je behangen, en bijvoorbeeld de onderste helft verven. Eén baan behang op een houten paneel kan ook leuk zijn! Zo’n paneel kun je dan door je huis verplaatsen en precies daar zetten waar je hem leuk vind. Ook leuk om te doen met restanten behang; de achterwand van een open kast behangen! Of de binnenkant van je lades of het oppervlak van een dienblad. Heb je alleen nog maar heel kleine restjes over? Die zijn wellicht leuk in een fotolijstje, al dan niet in je gallerywall. Ook met cadeaupapier kun je dit soort dingen doen.

Verplaats meubels of accessoires en creëer op die manier een mini make-over voor je interieur

Zo hebben wij bijvoorbeeld onlangs twee vloerkleden in ons huis verplaatst. Het vloerkleed dat eerst onder onze eettafel lag, ligt nu bij onze bank. Ik wilde het vloerkleed bij de bank verplaatsen naar onze eetkamer, maar die vond ik er net niet helemaal goed bij passen. Toen hebben we dus een vloerkleed van zolder naar de eetkamer verplaatst. Zulke eenvoudige dingen kunnen echt een groots effect geven.

WELKE MINI MAKE-OVER VOOR JE INTERIEUR LIJKT JOU LEUK OM EENS TE DOEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

13 Comments

 1. Prachtige foto’s! Ik vind jouw interieur zo inspirerend, vooral nu ik zelf bezig ben met het stylen van de woonkamer en keuken. Goede tips die ik zeker ga toepassen nu.

  1. Christiana says:

   Wat een super lief compliment, dankjewel Darina!

 2. Inspirerend allemaal heb toevallig van de week een boekenkastje opnieuw ingericht met mijn Iittala verzameling. Verder gisteren wel wat fotolijstjes en bloemen besteld bij Ikea. Hoewel we hier pas 2 maanden wonen ruim ik toch iedere dag een lade of een kastje op en deel het opnieuw in. Dag geeft ook rust in mijn hoofd en toch wat beweging. Sterkte overigens !

  1. Christiana says:

   Dankjewel Ilona! Ik vind het ook altijd zo leuk om kastjes en plankjes opnieuw in te richten. Alleen al door spulletjes eens op een ander plekje in huis te zetten, creëer je eigenlijk al een heel nieuw hoekje. Ik doe dat ook regelmatig met prints. Wij hebben op meerdere plekken in huis lijsten aan de muur en de prints en foto’s circuleren regelmatig door het huis;-) Ik heb toevallig van de week nog prints uit de hal in de keuken gehangen.

 3. Het opdelen van je want met behang en verf vond ik vroeger altijd al zo leuk. Ik zag dat vroeger vaak ik woonbladen, zag je dat niet vaak in interieurs van Engelse landhuizen? Het heeft wel wat met zo een lat in het midden. Of meer iets onder het midden geplaatst.
  Fijne tips, niemand hoeft zich te vervelen in deze tijd, er is zat leuks binnen te verzinnen om te doen!

  1. Christiana says:

   Ik ben het helemaal met je eens; er is genoeg te verzinnen aan dingen die je gewoon veilig binnen kan doen. Zeker ook klusjes die je normaal gesproken alleen maar uitstelt. Ik vind dat inderdaad ook tof, deels behang, deels verf. Weet je nog die zwarte lijst op mijn werkplek die we om dat behangpaneel hebben laten maken? Ik wil eigenlijk ook zo’n lijst beneden in de woonkamer op de blauwe muur, zodat ik daar een Gallery wall IN kan maken. Ja, ideeën genoeg hier hoor;-)

 4. Ah wat leuk dit! En wat een prachtige interieurfoto’s weer allemaal! Ik krijg er echt zin van om mijn interieur een opfrisser te geven. Toevallig is er een Ikea-bestelling naar mij onderweg met onder andere nieuwe nachtkastjes en fotolijstjes. Ik heb er echt zin in om daar lekker mee aan de slag te gaan. Mijn planten stekken wil ik ook ergens de komende dagen gaan doen.

  1. Christiana says:

   Ah wat leuk dat er een bestelling naar je onderweg is. Alvast veel plezier ermee! En wat ontzettend leuk om te horen dat het artikel je inspiratie geeft, daar word ik blij van;-)

 5. Ik zou wel zo’n open kast willen hebben of een wandrek, maar dan moet ik toch eerst naar de winkel 😂. Maar wat ik wel kan doen is inspiratie op doen wat voor kast ik dan zou willen en deze (voorlopig) in gedachten inrichten. Voor de rest heb ik vooral opruim plannen. Ook mijn bureau moet ik opgeruimd houden want hier moet ik door de week aan kunnen werken. En je wilt niet weten hoe ie er nu uitziet hihi.

  1. Christiana says:

   Opruimen! Dat wil ik eigenlijk ook doen hier, en dan vooral de trapkast en de vliering, want die lijken allebei wel ontploft;-)

 6. Jouw interieur is zo inspirerend! Zo’n open kast is prachtig! We hebben er zelf toen niet voor gekozen, omdat het nogal veel stof hapt. Al staat het wel heel mooi.

  1. Christiana says:

   Daar heb je wel een punt! En zeker op dat glas zie je ALLES! Ik moet regelmatig stoffen dus;-)

 7. Wat leuk en inspirerend! Goed idee om nu te doen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.