Déze plekken in je huis zijn waarschijnlijk wel toe aan een opruimbeurt, te beginnen met je handtas!

Je handtas

Wanneer heb jij voor het laats je handtas helemaal leeggehaald en opgeruimd? Als je vaak wisselt van handtas, is je handtas wellicht al / nog vrij netjes, maar wanneer je meestal dezelfde tas gebruikt, is de herfst een mooi moment om je tas eens helemaal op te ruimen! Haal hem helemaal leeg. Categoriseer alle spullen die in je tas zitten en bedenk wat weg kan, wat je niet (meer) in je tas hoeft te bewaren en wat wel weer terug moet in je tas; bonnen van grote aankopen wil je wellicht bij je administratie bewaren, een bon van een fles shampoo mag wel worden weggegooid, net als pennen die het niet meer doen, lege verpakkingen, flyers van restaurants of folders die er nog inzitten van tijdens je vakantie. Rondslingerende muntjes zijn leuk voor in een spaarpot, maar natuurlijk altijd handig voor in je portemonnee, en dus niet los in je tas!

Je portemonnee

Heb je je handtas opgeruimd, neem dan ook eens tijd voor je portemonnee. Ook hier zul je waarschijnlijk bonnetjes tegenkomen die je niet meer hoeft te bewaren, of in ieder geval niet continue bij je hoeft te hebben. Check je kortingskaartjes en cadeaukaarten van winkels; zijn deze nog geldig? Anders kunnen ze direct weg. Visitekaartjes? Ik denk dat we allemaal uit beleefdheid wel eens een visitekaartje aannemen, maar bedenk tijdens het opruimen met welke contacten je nog iets wilt, of later misschien?

Je make-up tas

Zelf heb ik twee make-up tassen, één met mijn everyday make-up en één in mijn handtas die ik dus dagelijks bij me heb. Haal je make-up tas lekker helemaal leeg en bepaal opnieuw wat er weer terug in mag, wat je toch minder vaak of zelden gebruikt en wat dus ergens anders bewaard kan worden. Wellicht mag die ene lipstick die er al twee jaar in rondslingert nu wel eens weggegooid worden, net als die lipstick miskoop met de kleur die je toch niet zo mooi staat. Make-up tasjes van textiel kunnen gewoon in wasmachine. Doe er een lingeriezakje omheen en ze komen er lekker schoon weer uit.

Je schoenenkast

De herfst is een perfect moment om je schoenenkast weer eens op te ruimen. Mijn stelregel met dit soort kasten is meestal; als ik schoenen langer dan een jaar, dus vier seizoenen, niet aan heb gehad, mogen ze weg. Ik verkoop ze, geef ze weg of ik gooi ze weg, als ze echt niet meer mooi zijn. Als je er langer dan een jaar niet naar omgekeken hebt, heeft dat een reden; ze lopen niet zo lekker, of ze zijn toch niet zo makkelijk mt outfits te combineren als je dacht. Kijk ook even of je de juiste basics voor het verzorgen van je schoenen nog hebt; ik zweer bijvoorbeeld bij mijn Quick & shine spons en ik heb er altijd in in het schoenenkastje liggen. Het is een spons die je zonder andere benodigdheden kunt gebruiken op schoenen zodat kleine vlekjes worden weggewerkt en materiaal zoals suède er weer heel mooi uit komt te zien. Een spray voor synthetische materialen en één voor leer is ook altijd handig om in huis te hebben. Wellicht moeten bepaalde paren naar de schoenmaker voor een nieuw hakje of zooltje.

Het kastje in de hal en de kapstok

Ik denk dat we allemaal wel een kastje of een mand in de hal hebben staan. Ook deze plek is echt wel toe aan een opruimbeurt nu de herfst is begonnen. De grote collectie zonnebrillen mag plaats maken voor mutsjes, shawls en handschoenen, alhoewel een of enkele zonnebrillen natuurlijk wel standaard in het kastje kunnen liggen, voor die prachtige nazomer dagen die we nog hebben. Ook de paraplu’s mogen weer tevoorschijn gehaald worden. Make-up, haarelastieken, bonnen, flyers, reclamefolders, kleingeld; alles wat je in de afgelopen maanden uit je tas en uit de brievenbus gehaald hebt en in dat kastje hebt gedumpt, kan nu lekker worden opgeruimd. Zomerjassen mogen ruimte maken voor winterjassen. Zijn deze allemaal in orde? Zitten alle knopen er nog aan, doen de ritsen het nog? Wellicht moet jezelf even met naald en draad aan de gang of breng het kledingstuk even naar de kledingmaker.

opgeruimde hal

KRIJG JIJ OPRUIMKRIEBELS TIJDENS DE WISSELING VAN SEIZOENEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

11 Comments

 1. Goede tips. Ik ben altijd wel aan het opruimen of aan het veranderen. Ik vind het ook leuk om te doen 🙂 En ik kan er echt niet tegen als mijn handtas rommelig is 🙂

  1. Christiana says:

   Ik kan ook niet tegen een rommelige handtas! Nu wissel ik vrij vaak van tas en verplaats ik dus steeds de spullen van de ene naar de andere tas die ik dus elke dag gebruik, en op die manier ruim ik de inhoud ook steeds een beetje op;-)

 2. Ja, dit is zo welkom! Ik moet er dringend aan beginnen, kan zo deugd doen om op te ruimen! Morgen een dagje vrij, dan ga ik aan de kleerkast beginnen denk ik!

  1. Christiana says:

   Ik moet mijn eigen kledingkast ook nog gaan doen hoor;-) Succes ermee!

 3. Ik moet echt dringend mijn schoenenkast opruimen. We hebben ieder 4 vakjes. Inmiddels heb ik er 6 in beslag genomen, echt absurd. Mijn tas heb ik toevallig laatst opgeruimd. Wat prularia daar uit kwam, bizar! En maar afvragen waarom die tas zo zwaar is, haha!

  1. Christiana says:

   Haha, herkenbaar hoor, meer ruimte in beslag nemen dan je eigenlijk hebt;-) En schoenen vind ik sowieso vaak al niet een van de makkelijkste dingen om op te bergen! Ik had het laatst nog met mijn tas, die had ik bij me en ik vroeg me dus ook al af wat er toch zo zwaar was, zaten er dus twee paraplu’s in. Ja, dat is natuurlijk een beetje overdreven, hoe hard het ook regent;-)

 4. Ik ruim toch regelmatig op volgens mij, alleen schoenen vind ik altijd lastig. Die bewaar ik veel te lang, ook al weet ik dat ze niet lekker lopen. Maar dan denk ik soms… misschien wel leuk voor een outfit post.(die dan nooit komt ;))
  Ik wissel wel mijn zomer en winterschoenen vrij snel om, dat dan wel!

  1. Christiana says:

   Ja, goed idee Babs! Ik had dat dus laatst ook al bedacht, om eens mijn zomerschoenen allemaal apart te gaan leggen, want ik geloof niet dat ik de komende maanden mijn slippers nog aan kan trekken. En, heeeeel herkenbaar, om dingen te bewaren voor een ‘outfitpost’ of voor ‘een foto op de blog’ 😉 Ik doe dat ook!

 5. Al deze ideeën staan op mijn to-do lijstje! Ik zie vooral op tegen de schoenenkast. Een vrouw heeft nou eenmaal nooit genoeg schoenen! Ik heb nogal moeite om schoenen weg te doen, want stel je voor dat ik ze nog eens ga dragen. Dank je voor de tip om een regel in te stellen dat na een jaar niet dragen, het tijd is voor een nieuwe bestemming. Ik hoop dat het dit x gaat lukken.

  1. Christiana says:

   Herkenbaar hoor, want ‘stel dat’… 😉 Ik ben precies zo met veel dingen, maar die een-jaar-niet-gedragen-regel werkt voor mij meestal wel goed. Hopelijk heb jij er ook wat aan!

 6. Mijn handtas moet ik regelmatig opruimen, omdat hij dan weer helemaal vol zit met rommeltjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.