Over schoenen, manchetknopen en ons ringendoosje.

Jimmy Choo

Ik baal achteraf een beetje dat ik geen enkele shot van alleen mijn trouwschoenen heb laten maken, want op de meeste foto’s zijn de schoenen natuurlijk niet zichtbaar. Maar oh, wat was ik er blij mee, en wat liepen ze goed! Normaal gesproken draag ik zelden hakken, maar hierop heb ik het gewoon de hele dag vol gehouden, zowel tijdens onze bruiloft in Frankrijk als die in Nederland. Over ons ringendoosje hoefden we niet lang na te denken. Dit was namelijk een doosje dat ik (serieus!) al zo’n zeven jaar heb. Het is een wit porselein bakje in de vorm van een hart. Ik kocht het dus járen geleden bij H&M HOME en er hebben altijd sieraden in gezeten. Eigenlijk een beetje in het kader van ‘something old, something new‘ dus. We hebben trouwens wel even naar ringkussentjes zitten kijken, maar om eerlijk te zijn vonden we de prijzen daarvan echt beláchelijk. Je hebt ze natuurlijk al wel vanaf ongeveer 10 euro, maar dan heb je iets wat er wel héél cheapy uitziet. In de bruidswinkel waar ik mijn trouwjurk kocht, lagen echt super de luxe varianten, maar daar moest je dan zo’n tachtig euro voor neerleggen. Nee, in geen tachtig jaar dus. Ik vind het vooral leuk dat we als ringendoosje iets gebruikt hebben wat we al hadden.

Jimmy Choo trouwschoenen

Zwart wit trouwfoto met ringendoosje

Andre’s trouwpak en mijn bruidssluier

Ik koos uiteindelijk de eerste jurk die ik aanpaste, en ook André was er heel snel over uit welk pak het moest worden. Hij wilde sowieso voor donkerblauw gaan uiteindelijk koos hij er één uit bij Suit supply. Zelf was ik daar natuurlijk niet bij, maar later heeft hij het pak toch al voor onze bruiloft laten zien. Het overhemd uitzoeken was ietsje ingewikkelder. Omdat mijn trouwjurk niet spierwit was, moet je er dus als man eigenlijk voor zorgen dat je ook geen spierwit overhemd uitkiest. Je kunt je wel voorstellen dat gebroken wit en spierwit naast elkaar niet een heel mooi geheel vormt. Je denkt van tevoren ‘Ach, wit is wit’, maar niets was minder waar. Bij Suitsupply was er gek genoeg meer een heel beperkte keus in overhemden, dus hiervoor zijn we uiteindelijk samen naar Hugo Boss gegaan, die juist keus te óver hadden. We raakten zelfs een klein beetje bedazzled toen de la daar open werd geschoven, want ze hadden wel dertig witte overhemden die allemaal nét even anders waren. We hadden een stukje stof van de jurk bij ons, maar toch is zoiets best lastig. Uiteindelijk matchte het overhemd perfect bij de jurk. Deze manchetknopen hoorden trouwens bij het overhemd. Ik had van tevoren een heel duidelijk beeld van hoe mijn jurk eruit moest zien. Over een sluier had ik eigenlijk serieus nooit nagedacht. Dat was tót het moment dat ik een sluier op kreeg tijdens het passen van de jurk. En oh, oh, oh, wat was ik daar blij mee. De jurk zelf was wat mij betreft al schitterend, maar die sluier maakte van mij écht een bruid.

Manchetknopen

Poirier bruidssluier

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

4 Comments

  1. Wauw, wat een prachtige details. Fijn dat zo’n fotografe dat ook allemaal vastlegt zonder dat je je zelf daar druk over hoeft te maken. Zo heb je een mooie herinnering aan alles. Gelukkig zie je je schoenen op het shot dat je uit te auto komt ook goed! 🙂

  2. En ik dacht dat ik de mooiste foto’s al gezien had! Deze zijn ook mooi!
    Haha, half liggend uit de auto glijden, ik herken je struggles. Gelukkig had je geen jurk à la zo een”zigeunerbruiloft”, ik zie soms stukjes op televisie en die jurken zijn mega huge en zo over de top, hihi. (die komen helemaal de auto niet uit zonder geweld ;))
    Het is inderdaad een hele queste om bijpassende kleuren te zoeken, zal je altijd zien. Maar wel een heel leuke queste als je daarna gevonden hebt wat je zocht!

  3. Wow, wat een prachtige foto’s weer!! Waar je wel niet allemaal aan moet denken op zo’n dag. Super dat je Jimmy Choo’s goed zaten. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook comfortabel. Toen ik je schoenen voor het eerst zag dacht ik: wow, wat zijn ze ontzettend mooi maar hopelijk zit ze straks niet (letterlijk) op de blaren. Gelukkig is alles goed gegaan.

  4. Wat mooi om een aantal details te zien van de bruiloft en van jullie kleding. Ik kan me voorstellen dat de kleur wit best wel belangrijk is. Het is zonde als dat net niet matcht op de trouwfoto’s. Je schoenen vind ik ook geweldig. Zo fijn dat ze nog goed zaten ook! En echt een goed idee om dat juwelendoosje te gebruiken als ringendoosje. Ik geef jullie overigens groot gelijk dat jullie geen kussentje hebben gekocht. Wat een geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.