De Babor Hydra plus ampullen zijn rijk aan hydraterende ingredienten. Hoe moet je zulke ampullen nu eigenlijk gebruiken en wat doen ze voor je huid?

Beware

Wat is een ampul?

Een ampul is een klein glazen ‘flesje’ gevuld met een actief werkconcentraat. Vaak zitten ampullen verpakt in een set. Dan koop je er bijvoorbeeld zeven tegelijk waar je dan één week mee kunt doen. Een ampullen kuur is bedoeld om de conditie van je huid een boost te geven. Er zijn dan ook uiteraard allemaal verschillende ampullen kuurtjes. Deze Babor hydra plus ampullen bijvoorbeeld beloven een intensieve vochtboost voor je vochtarme huid. Een ampul is geschikt voor eenmalig gebruik, de bedoeling is dus dat je een ampul in één keer helemaal gebruikt. Werkzame stoffen in je cosmetica, in dit geval je gezichtsverzorging, zijn eigenlijk altijd onderhevig aan invloeden van buitenaf, en deze kunnen een nadelige invloed hebben op de kwaliteit en dus ook de werking ervan. Een pot gezichtscrème bijvoorbeeld wordt bij elke keer dat deze geopend wordt blootgesteld aan zuurstof, lucht, licht en bacteriën. Omdat een ampul diréct na het openen gebruikt wordt, is de kwaliteit ervan nog helemaal perfect; de pure concentratie werkzame stoffen blijven volledig behouden omdat een ampul dus luchtdicht verpakt is.

Hoe gebruik je deze ampullen in je skincare routine?

Het is de bedoeling dat je de Babor Hydra plus ampullen als een kuur gebruikt. In de verpakking zitten zeven ampullen, voor elke dag van de week is er eentje. Ik gebruik ampullen altijd in de avond. Je kunt ze nog combineren met een hydraterende nachtcrème. Een ampul zit verpakt in een glazen flesje. In de verpakking ontdek je een handige tool waarmee je het dopje van het flesje af kunt breken. Heb je geen tool of ben je hem kwijt? Dan kun je de ampul ook gewoon tussen een handdoek houden en dan het dopje er af breken. Doe dat met beleid, want het is glas en je kunt je er dus aan verwonden.

Babor hydra plus ampullen

(Verkrijgbaar via Babor |  set van 7 ampullen € 22,90)

Met deze Babor hydra plus ampullen belooft het merk een ‘onmiddellijke en multidimensionele vochtboost’. Wat je leeftijd ook is en wat voor type je huid ook hebt, vocht is en blijft de basis voor een mooie en gezonde huid. Hierdoor zijn producten waaraan hydraterende ingredienten zijn toegevoegd, zoals in dit geval hyaluronzuur, in feite geschikt voor elk huidtype en voor elke huidconditie. Bij een vochtarme huid kan een intensieve toevoer van vocht voor een opvullend effect zorgen, zodat fijne lijntjes minder zichtbaar zijn.

Babor hydra plus ampullen review

Textuur en geur

De Babor Hydra plus ampullen hebben een heel waterige textuur, wat mij betreft zijn ze eigenlijk net te waterig. Zodra je de inhoud van de ampul op je handpalm leegschenkt, moet je echt uitkijken dat de vloeistof niet door je vingers sijpelt, dat gebeurt namelijk nogal snel en dat is natuurlijk heel erg zonde van het product. Aan de andere kant laat het product zich wel weer prettig verdelen en is er voldoende voor je hele gezicht en je hals. De formule bevat parfum, maar de geur is vrij subtiel. Ik ruik wat bloemigs, maar het is dus echt een subtiele geur. Saccharide Isomerate is een plantaardige suiker die de huid verzacht en bovendien helpt om het vocht in de huid vast te houden. Hyaluronzuur staat verder ook hoog op de ingrediëntenlijst. Het staat bekend om zijn intensief hydraterende werking. Beta Vulgaris Root Extract is verder ook een plantaardig extract en het zou rijk zijn aan anti-oxydanten. Fructooligosaccharides vallen verder onder de zogenaamde prebiotica die de algehele gezondheid van je huid zouden boosten. Panthenol is verder een huidverzachtend ingrediënt. Pantolactone tot slot is een synthetische toevoeging die ook een rol speelt bij het hydrateren van de huid. Al met al is het een mooie formule vol hydraterende eigenschappen. Ik heb er met mijn vochtarme huid zeker baat bij, maar zoals ik al zei is zo’n hydraterende formule in feite goed voor elk type huid.

Babor Hydra plus ampullen INCI

AQUA, SACCHARIDE ISOMERATE, SODIUM HYALURONATE, BETA VULGARIS ROOT EXTRACT, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, POLYGLYCERYL-10 LAURATE, PANTHENOL, PHENOXYETHANOL, POTASSIUM LACTATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PARFUM, LACTIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, SODIUM CITRATE, PHENETHYL ALCOHOL, SODIUM CARRAGEENAN, PANTOLACTONE, BENZYL ALCOHOL, MARIS SAL

GEBRUIK JIJ WEL EENS EEN AMPULLEN KUUR?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

2 Comments

  1. Weinig eigenlijk. Ik grijp snel naar mijn normale serum, terwijl ik zo’n ampul vaak wel erg fijn vind.

  2. Toevallig heb ik deze net vanmorgen erbij gepakt! Wat grappig, ik had ze al een tijdje liggen maar vergat ze steeds. Dus thnx voor de reminder haha. Ben benieuwd wat ik na deze week aan effect merk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.